Legyőzhetetlen ellenféllel találta magát szemben a Paks és a Kecskemét

A labdarúgó NB I szombati játéknapjának első mérkőzésén a paksiak és a kecskemétiek elsősorban nem is egymással, hanem a viharos széllel harcoltak, amely olykor irreálissá tette a találkozót. Helyzet is alig akadt, így gól sem született, a játékosok nem tudtak felülkerekedni a mostoha körülményeken.

2023. 02. 04. 16:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Gergely, a Paks kapusa nekifutott, majd jó nagyot belerúgott a labdába az ötösön, amely a saját térfelének a közepéig sem ért el. Később Nagy Krisztián, a kecskemétiek játékosa próbált elvégezni egy szögletet, de sehogy sem akart összejönni, a fránya labda minduntalan elgurult – ezt ide kattintva meg is nézheti. Még később Haraszti Zsolt az oldalvonal mellől ívelt volna a kapu elé szabadrúgásból, és ezt csak úgy tudta elvégezni, hogy a cipője orrával kisebb gödröt ásott, amely megfogta a labdát, másként esélye sem lett volna szabályosan végrehajtani a szabadrúgást.

 

A Paks és a Kecskemét ellenfelek voltak szombaton kora délután az NB I 18. fordulójában, ám akadt egy közös ellenfelük is: a viharos szél. A hetvenes évek második felében a Ferencváros játszott Kispesten hasonló körülmények között, és a Bp. Honvéd válogatott kapusa, Gujdár Sándor ugyanúgy belebikázott a labdába egy kirúgásnál, mint most Nagy Gergely, a labda a levegőben elhagyta a tizenhatost, ám a szél először megállította, majd visszafordította, csaknem a tizenegyes pontnál ért talajt. Szegény Gujdárnak pedig bele kellett érni, különben a hálóban kötött volna ki, azaz öngólt kellett megakadályoznia…

Fotó: Paksifc.hu

Most hasonló gondokkal néztek szembe a paksi és a kecskeméti futballisták, akiket az extrém körülmények miatt nemigen lehetett elmarasztalni, mert nem dolgoztak ki rengeteg gólhelyzetet. A hazai együttes állt először igen közel a vezetéshez, amikor a 27. percben Haraszti Zsolt 22 méteres lepattanó lövését Varga Bence a jobb kapufára tolta, ezt leszámítva az 1197 néző huszonkét játékos széllel zajló küzdelmének lehetett a szemtanúja. 
A második félidőben a Paksot támogatta inkább szél, mégis, a kecskeméti Horváth Krisztofer közeli lövését kellett Nagy Gergelynek komoly bravúrral védenie. Nem sokkal korábban kiderült, hogy a vendégeknél a szünet óta ketten is 15-ös számmal játszanak, mint kiderült, Belényesi Csaba vett fel rossz mezt, az elejétől Szabó felirattal játszott, de ezt csak az 51. percben vette észre Farkas Csaba játékvezető. Belényesinek be kellett mennie az öltözőbe mezt cserélni, és érdemes volt visszajönnie a mezcsere után, a 96. percben ugyanis csaknem győztes gólt fejelt, ám a labda a keresztlécen csattant.

Így maradt a gól nélküli döntetlen, amivel a Kecskemét biztosan őrzi a második helyét a tabellán. 

NB I, 18. forduló:
Péntek
Puskás Akadémia FC–Vasas FC 1-1 (1-0), Felcsút, 1000 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Slagveer (13.), illetve Berecz (56.)

Szombat
Paksi FC–Kecskeméti TE 0-0, Paks, 1197 néző, jv.: Farkas Cs. 
Budapest Honvéd–Kisvárda Master Good 17.00
Mol Fehérvár FC–Debreceni VSC 19.30

Vasárnap
ZTE FC–Mezőkövesd Zsóry FC 15.00
Ferencvárosi TC–Újpest FC 17.30

Borítókép: Nagy küzdelem, mindössze ennyire futotta a játékosok erejéből Pakson (Fotó: Nemzeti Sport/Martonfai Dénes)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.