Szoboszlai csapattársának csak egy vágya volt – távozni a topklubtól

Timo Wernernek, a német válogatott és az RB Leipzig futballistájának nem a tervei szerint alakult a londoni Chelsea-nél tett kitérője, így mindenáron szabadulni akart onnan. Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és Gulácsi Péter jelenlegi csapattársa akkori edzőjével, Thomas Tuchellel sem jött ki jól.

Magyar Nemzet
2023. 02. 21. 17:03
SZOBOSZLAI Dominik; WERNER, Timo
Gelsenkirchen, 2023. január 24. Timo Werner, az RB Leipzig játékosa (b) csapattársával, Szoboszlai Dominikkal ünnepli gólját a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában játszott FC Schalke 04 -Leipzig mérkõzésen Gelsenkirchenben 2023. január 24-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Timo Werner tavaly nyáron kétévnyi londoni légióslét után visszatért Lipcsébe. A német csatár angliai kalandja nem sikerült az elképzelései szerint, mert bár a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot és az Európai Szuperkupát is megnyerte a Chelsea játékosaként, megromlott a kapcsolata Thomas Tuchellel, aki egyre inkább mellőzni kezdte őt. Wernernek akkor még a futballtól is elment a kedve, de a Németországba való visszatérése óta ismét élvezi a játékot. Hamarosan pedig egy időre ismét Angliába vezet majd az útja, hiszen az RB Leipzig a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Manchester Cityvel vív meg a továbbjutásért (az első felvonást szerdán Lipcsében, a visszavágót március 14-én Manchesterben rendezik). Az első mérkőzés előtt a 26 éves támadó felidézte a Londonban eltöltött éveket.

– A Chelsea-nél eltöltött első hat hónapom nagyon jól sikerült, teljesítettem, amit a klub és a szurkolók elvártak tőlem. Gólokat szereztem és jó meccseim voltak – nyilatkozta a The Sun bulvárlapnak Werner.

 

Utóbbi állításával lehet vitatkozni, ugyanis a német válogatott futballista közel sem produkált olyan számokat a Chelsea-nél, mint korábban az RB Leipzig mezében. A távozása előtti, vagyis a 2019/20-as idényben 45 mérkőzésen 34 gólt termelt Németországban, míg az első angliai szezonjában 52 fellépése alkalmával csak tizenkét találatra futotta neki. Werner nem ilyen szemüvegen keresztül nézte a Chelsea-nél eltöltött első hónapjait, így nagyon fájdalmasan érintette, hogy Thomas Tuchel vezetőedző egyre többször csak a kispadon szorított helyet neki.

– Hatalmas sikereket értem el Németországban, majd a Chelsea-vel is – szinte minden meccsen játszottam az első idényben, megnyertem a Bajnokok Ligáját 2021-ben, gólt szereztem a Real Madrid ellen, sokszor betaláltam. Aztán az edző minderről megfeledkezett. Ez nem fair – mondta csalódottan Werner. – Azért is kellett visszatérnem a Leipzighez, hogy újra élvezzem a játékot. Londonban már ez nem volt így, pedig szükség van rá, hogy sikeres legyen egy játékos. Az edzőnek persze joga van, hogy egyes játékosokat jobban kedveljen – ez teljesen normális, el kell ezt fogadni. De az ottani időszakom vége felé már csak arra vágytam, hogy távozhassak végre.

 

Megérkezett Lukaku

A Bajnokok Ligája megnyerését követően három hónappal a Chelsea 97,5 millió font fejében megvásárolta Romelu Lukakut az Internazionalétól. Mondanunk sem kell, Wernernek nem esett jól ez a döntés.

– A legnagyobb gondom az volt, hogy egy Lukakuhoz hasonló csatárt szerződtettek mellém. Csak a második szezonom volt ott, az előző idényben pedig szinte minden meccsen játszottam és megnyertem a Bajnokok Ligáját. Nagyon nehéz volt lenyelni, hogy a klub vesz egy másik csatárt – aki ráadásul remek játékos is – 120 millió euróért. Azok után, hogy Romeluért ennyit fizettek, mindenképpen játszania kellett. Közben úgy éreztem, hogy engem nem becsülnek meg eléggé.

Frank Lampard kirúgása is megnehezítette a német játékos életét.

– Lampardot néhány hónappal azután rúgták ki, hogy megérkeztem. Ez nem jó fejlemény egy olyan játékosnak, aki ezzel a menedzserrel egyeztetett – mutatott rá a csatár. – Aztán pedig néhány helyzetet kihagytam, és szerencsétlenül jártam a videóbíró döntéseivel is. Mindenki láthatta, hogy csökkent az önbizalmam. A külső szemlélőknek könnyű volt bűnbaknak kikiáltani engem – legyen szó akár az edzőkről, akár a médiáról. De legalább a szurkolók mögöttem álltak.

 

Rátelepedett a magány

Werner a koronavírus-járvány kitörése utáni hónapokban váltott klubot. A londoni beilleszkedésére a pandémia nagy hatással volt.

– Az első hónapokban minden zárva volt. Folyton otthon ültem, a karácsonyt és a szilvesztert is egyedül töltöttem. Ez nagyon nehéz volt, ezért sem éreztem jól magam. Ha a családom és a barátaim is ott vannak velem, talán minden másképpen alakult volna – elmélkedett a játékos.

Borítókép: Timo Werner (balra) és (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.