Taxikkal érkezett, egy ponttal távozott a DVSC Székesfehérvárról

A labdarúgó NB I 18. fordulójának az utolsó szombati mérkőzésén a Mol Fehérvár a Debrecent fogadta. A vendégek a busz lerobbanása miatt taxival érkeztek a stadionba. Ők szereztek vezetést a szünet előtt, ám a hazai csapat ezt kiegyenlítette a szünet után. Sok hibával játszott mindkét csapat, így meg kellett elégedniük az 1-1-es végeredménnyel.

2023. 02. 04. 21:24
null
20230204 Fehérvár Debrecen labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek a két vidéki együttesnek van a leghosszabb múltja az élvonalban, a Fehérvár ugyanis már az 54., míg a Loki a 49. idényét tölti a legfelső osztályban. Ez volt a 85. találkozójuk, a legutóbbi évtized fehérvári dominanciája ellenére az örökmérlegben csak enyhe a hazaiak fölénye: a kezdés előtt 35-ször nyert a Vidi, 32-szer a DVSC, 17-szer ikszeltek. A gólkülönbséget tekintve a debreceniek állnak jobban (111–113).

 

A debreceniek csapatbusza lerobbant, ezért a csapat és a stáb is taxival érkezett meg a fehérvári arénába. Úgy tűnt, a pluszkiadás bőven megérte, mert bár a Vidié volt az első nagy helyzet, a Loki tervszerűbben, jobban futballozott, és a 35. percben megérdemelten szerzett vezetést: jobbról ívelt be szögletből, Dorian Babunszki pedig 4 méterről három védő közül fejelt a kapu bal oldalába – 0-1. 
A szünet után összeszedettebben játszott a Mol Fehérvár, át is vette az irányítást, és az 53. percben olyan góllal egyenlített, amilyen miatt érdemes meccsre járni: labdát veszített a Debrecen a tizenhatosa előtt, Dárdai Kodróhoz passzolt, aki nagyon szép csellel becsapta Dreskovicsot, majd 8 méterről a hálóba lőtt – 1-1. 

 

Szép villanások és elképesztően gyenge megoldások váltották egymást mindkét csapat részéről, ugyanakkor szemlátomást egyik sem akart megelégedni a döntetlennel. Támadtak, próbálkoztak, hajtottak is becsülettel, ám rengeteg hibát követtek el, ezért egyikük sem tudott fölénybe kerülni. 
 

NB I, 18. forduló:
Péntek
Puskás Akadémia FC–Vasas FC 1-1 (1-0), Felcsút, 1000 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Slagveer (13.), illetve Berecz (56.)

Szombat
Paksi FC–Kecskeméti TE 0-0, Paks, 1197 néző, jv.: Farkas Cs.

Budapest Honvéd–Kisvárda Master Good 1-1 (0-0), Bozsik Aréna, 800 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Lukics (48.), illetve

Mol Fehérvár FC–Debreceni VSC 1-1 (0-1), Mol Aréna Sóstó, 1200 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Kodró (53.), illetve Babunszki (35.)

Vasárnap
ZTE FC–Mezőkövesd Zsóry FC 15.00

Ferencvárosi TC–Újpest FC 17.30

Borítókép: Inkább nagy harc volt, mint jó futball a Mol Fehérvár és a Debrecen meccsén (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.