A Honvéd csalódott, a Kisvárda elégedetlen lehetett az egy ponttal

A labdarúgó NB I 18. fordulójában a második szombati mérkőzésen a Bp. Honvéd zárt kapuk mögött, illetve mindössze nyolcszáz tizennégy év alatti gyereket beengedve fogadta a Kisvárdát. A kispestiek a szünet után hamar vezetést szereztek, de utána átadták az irányítást a vendégeknek, akik több helyzetet kihagytak, de sikerült egyenlíteniük. Volt esélyük a három pontra is, ám nem éltek a lehetőségeikkel, és ezért meg kellett elégedniük az 1-1-gyel járó egy ponttal.

2023. 02. 04. 19:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bp. Honvéd a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától a Zalaegerszegen történtek – „megbotránkoztató kifejezés bekiabálása, rasszista magatartás” – miatt kapott egy mérkőzésre szóló zárt kapus büntetést még november elején, mert az indoklás szerint a bajnoki évben már hoztak a kispestiek ellen jogerős határozatot rasszista megnyilvánulás miatt – ezt most, a Kisvárda ellen töltötte le. Ez persze nem jelentett üres lelátókat, a klub 14 éven aluli nézőket beengedhetett, egész pontosan az MLSZ szabályzatához igazodva a kispesti klub a hazai szektoraiba minimum tíz-, maximum húszfős csoportokat engedhetett be, amelyeket egy-egy felnőttnek kellett elkísérnie. Így mintegy 800-an kísérhették figyelemmel a meccset a helyszínen, a kisvárdaiak ebből hetven belépőt kértek.

 

Sok magyar futballistát nem láthattak a beengedett gyerekek, a kispestiek keretében tizenöt légiós szerepelt, ebből kilenc ott volt a kezdőcsapatban is, a Kisvárdánál a tizenhat külföldi futballistából tíz vonult ki a kezdéshez. Az első negyedórában akadt helyzet itt és ott is, de utána a kispestiek ragadták magukhoz az irányítást. Jó ideig azonban egy furcsa játékvezetői döntés maradt az egyetlen említésre méltó esemény: a 38. percben Bohdan Melnik buktatta Capant, ám Csonka Bence Jasmin Mesanovicnak mutatta fel a sárga lapot, a VAR azonban kisegítette őt, és végül az igazi bűnösnek könyvelte el a figyelmeztetést. 

 

Az első félidő végén nagy ziccer maradt ki a vendégek kapuja előtt, a második elején pedig érdekes gól született ugyanott: a 48. percben Csirkovics 19 méterről nagyon gyatrán lőtt, lecsúszott a lábáról a labda, de az így kerülhetett éppen Nenad Lukicshoz, aki könnyedén lekezelte, majd 12 méterről higgadtan a jobb alsó sarokba gurította – 1-0.

A Kisvárda tíz percben belül akár meg is fordíthatta volna az eredményt, de három óriási helyzetet is kihagyott. A Honvéd a tűzzel játszott azzal, hogy visszavett a saját tempójából, és a 73. percben rá is fizetett: Szpasics kicsit jobbról, 25 méterről célozta meg a jobb alsó sarkot, Szappanos Péter csak röviden kiütni tudta a labdát, amelyre Marko Ilievszki csapott le, talppal elhúzta a kapus mellett, majd 2 méterről az üres kapuba helyezett – 1-1. Jóval közelebb álltak a vendégek a győztes találathoz, több lehetőséget is elpuskáztak, a Bp. Honvéd pedig a végére nagyon elszürkült. A döntetlennel a kispestiek maradtak az utolsó előtti helyen, a Kisvárda pedig maradt a harmadik helyen úgy, hogy nem tudott közelebb kerülni az őt három ponttal megelőző Kecskeméthez.

NB I, 18. forduló:
Péntek
Puskás Akadémia FC–Vasas FC 1-1 (1-0), Felcsút, 1000 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Slagveer (13.), illetve Berecz (56.)

Szombat
Paksi FC–Kecskeméti TE 0-0, Paks, 1197 néző, jv.: Farkas Cs.

Budapest Honvéd–Kisvárda Master Good 1-1 (0-0), Bozsik Aréna, 800 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Lukics (48.), illetve Ilievszki (73.)

Mol Fehérvár FC–Debreceni VSC 19.30

Vasárnap

ZTE FC–Mezőkövesd Zsóry FC 15.00

Ferencvárosi TC–Újpest FC 17.30
 

Borítókép: Bár a kispesti Mitrovicsék vezettek (jobbra), a végén örülhettek a győzelemnek (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.