Bosszúszomjas Bayern-játékos miatt főhet Pep Guardiola feje

Nincs akadálya annak, hogy Joao Cancelo, akit a Bayern München januárban vett kölcsön a Manchester City csapatától, pályára lépjen a két klub egymás elleni negyeddöntőjén a Bajnokok Ligájában. Cancelo rossz szájízzel távozott az angol topcsapattól, szinte menekült a konok Pep Guardiola elől. A bosszúszomjas portugál vélhetően extra motivációval lép majd pályára a City ellen, és hasonló múltbeli példák figyelmeztetik Guardiolát: a fagyi visszanyalhat.

Magyar Nemzet
2023. 03. 18. 12:06
Joao Cancelo PEp Guardiola
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (R) gestures to Manchester City's Portuguese defender Joao Cancelo (L) during the English Premier League football match between Manchester City and Chelsea at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on November 23, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután elkészült a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének a sorsolása pénteken, hamar téma lett az angol és a német sajtóban, hogy Joao Cancelo pályára léphet-e a legnagyobb rangadón, a Bayern München és a Manchester City párharcában. Minden jel szerint igen, ennek semmi akadálya nincsen.

firo : 03/11/2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, 24th matchday FC Bayern Munich - FC Augsburg
A szélvészgyors Joao Cancelo már bayernesként keserítheti meg Pep Guardiola életét. Fotó: AFP/Marcel Engelbrecht

Cancelo januárban került a Bayernhez az idény végéig kölcsönben, a német rekordbajnoknak pedig ezután opciós joga van a 28 éves jobbhátvéd végleges leigazolására 61,5 millió fontért. A portugál játékos 2019-ben került Manchesterbe a Juventustól, és sokáig alapembere volt Guardiola csapatának, még a jelenlegi idény elején is, ám a katari vb után a spanyol edző váratlanul a kispadra száműzte Cancelót, akinek a helyén az angol tehetséget, Rico Lewist, esetleg a holland válogatott Nathan Akét szerepeltette.

Ez persze nem tetszett Cancelónak. Nem értette a hirtelen mellőzése okát, a hírek szerint komoly konfliktusba is keveredett Guardiolával, aki emiatt végül szorgalmazta a mielőbbi távozását. Így került nemrég a világ jelenlegi legértékesebb jobbhátvédje (Reece Jamesszel és Achraf Hakimivel holtversenyben), a 70 millió eurós Cancelo Manchesterből Münchenbe.

Egybehangzó sajtóhírek szerint a City nem volt annyira rafkós, hogy a Premier League-en belüli kölcsönadások mintájára és gondolva a Bayern elleni esetleges BL-meccsre, a kölcsönszerződésben kikösse, Cancelo nem játszhat az angol anyaklubja ellen. Így a portugál a pályán állhat bosszút Guardiola döntése miatt a két csapat áprilisban esedékes negyeddöntős párharcában.

Csupa C: Coutinho, Coman, Courtois – Cancelo?

Több hasonló példa is akad korábbról a BL-ben, amikor egy kölcsönjátékos szomorította az eredeti csapatát. Philippe Coutinho 2020-ban a Barcelonától szerepelt kölcsönben a Bayernben, amikor a negyeddöntőben részese volt a bajorok 8-2-es, kiütéses továbbjutásának a katalánok ellen.

2016-ban Kingsley Coman szintén a Bayernt, ráadásul a hosszabbításban továbbjutást ért, fontos góllal segítette a Juventus elleni nyolcaddöntős párharcban, amikor még a torinói klub kölcsönjátékosa volt a németeknél.

Kiváló példa Thibaut Courtois esete is, akit a Chelsea adott kölcsön az Atlético Madridnak. A két csapat 2014-ben a BL-elődöntőben találkozott, és a belga kapus nagyszerű védéseinek is köszönhetően a spanyolok jutottak be a fináléba 3-1-es összesítéssel.

Borítókép: Pep Guardiola és Joao Cancelo között feszült volt a viszony Manchesterben (Fotó: Oli Scarff/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.