Ronaldo nem talált be az üres kapuba, hihetetlen jelenet és végjáték! + videó

A szaúdi labdarúgó-bajnokságban ma este az éllovas al-Nasszr a 92. percben még vesztésre állt, de 3-1-re győzött. Hihetetlen végjáték volt! Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo nem volt eredményes, mi több, óriási ziccert hagyott ki, csak az üres kapuba kellett volna betalálnia.

Magyar Nemzet
2023. 03. 03. 20:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristiano Ronaldo remek statisztikával büszkélkedhet az al-Nasszr csapatában a szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokságban, hiszen az ötszörös aranylabdás játékos az első öt találkozóján nyolc gólt szerzett. A dolog „szépséghibája”, hogy a 38 évesen is gólerős portugál támadó a nyolc találatát kivétel nélkül idegenbeli meccseken jegyezte, hazai pályán nem talált be. Igaz, csapata két korábbi hazai meccsén adott két gólpasszt. S februárban ő lett a bajnokság legjobb játékosa, egy szép serleget is kapott.

Ronaldo
Ronaldo a trófeával Forrás: Twitter/Everything Cristiano

Ma mindenképpen jó előjelekkel léphetett pályára.

Ronaldo
Ronaldo az al-Nasszr kapitánya

A szaúdi bajnokság 19. fordulójában az éllovas al-Nasszr az utolsó helyezett al-Batint fogadta, amely a liga pofozógépe. Az eddigi 18 meccsén egy győzelem, három döntetlen és tizennégy vereség volt a mérlege. A hat pontjával tökutolsó gárda az utolsó előttitől is hét ponttal volt lemaradva, így az al-Nasszr a biztos győzelem reményében léphetett pályára. S Ronaldo is gondolhatta, hogy végre hazai közönség előtt is szerez gólt.

Ronaldo ezt hogy hagyhatta ki?!

Ám az első félidő után hatalmas meglepetésre a vendégek vezettek 1-0-ra, még a 17. percben vették be az al-Nasszr kapuját.

A 33. percben a kilépő Ronaldo ehúzta a kapus mellett a labdát, de kisodródott helyzetben gyengén lőtt az üres kapu irányába, így az egyik védő ki tudta rúgni a labdát a gólvonalról! Hatalmas mentés volt, a portugáltól pedig nagy hiba, hogy könnyelműsködött, nem zúdította be a labdát.

Micsoda végjáték!

A vendégek a 92. percig vezettek, de a 93. percben Abdulrahman Gharib egyenlített.

S még nem volt vége, mert a hosszabbítás 12. percében Mohammed Al Fatil, a 14. percében pedig Mohammed Maran – két cserejátéos – is gólt szerzett a hazaiak részéről, így az al-Nasszr 3-1-re győzött. Lehet, hogy addig játszottak volna, amíg a házigazda nem fordít?

S még maradjunk a nap jeleneténél, kikockázva még inkább hihetetlen, hogy ez megtörtént Ronaldóval:

 

Borítókép: Ez nem Ronaldo napja volt, de a csapata végül győzött (Forrás: Twitter/AlNassr FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.