Kézilabda: drámai elemekben bővelkedő fejezet zárul a hétvégén + videó

Utoljára találkozhat magyar színtéren Elek Gábor és Ambros Martín. A búcsú nem biztos, hogy szívélyes lesz, habár kettejük legutóbbi találkozása öleléssel végződött. Holnap Elek Gábor csapata, a Ferencváros és az Ambros Martín vezette Győr között dőlhet el a női kézilabda Magyar Kupa sorsa.

Magyar Nemzet
2023. 04. 22. 6:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén tavasszal öleléssel búcsúzott egymástól Ambros Martín és Elek Gábor. Ahhoz képest, hogy egy éve kis híján ölre mentek a Fradi–Győr népligeti rangadón, ez jelentős előrelépés. A tavalyi felfokozott hangulatú bajnoki meccs óta már kupadöntőt és bajnoki meccset is rendeztek, érdekes módon mindkettőt a Ferencváros nyerte. Legutóbb viszont, a győri aranyrangadón az ETO nagyon, 31-20-ra megverte az FTC-t, és ezzel ha nem is biztosította be a bajnoki címet, de közel hozta a bajnokavatást a női kézilabda NB I-ben.

Fradi kézilabda
Tavaly a Fradi nyerte a kupadöntőt     Fotó: Koncz Márton/ Nemzeti Sport

A márciusi ölelés Győrben:

A hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjét rendezik Tatabányán, és a papírforma alapján ezúttal is a két legerősebb élcsapat, az FTC és a Győr játssza majd a vasárnapi döntőt.

– Ha az ETO tartani tudja azt a formát, amelyet az elmúlt hetekben mutatott, akkor a kupa várományosa, de a célunk, hogy megismételjük a tavalyi bravúrt – mondta Elek Gábor, az FTC hivatalos honlapján.

Estelle Nze Minko is tarthatatlan volt a Fradi elleni idei bajnokin     Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport

S hogy mire gondolhatott? A 31-20-as ETO-sikerre nyilván, akkor valóban erődemonstrációt tartott a Győr, amely a védekezésével látványosan megfojtotta a Fradi támadójátékát. A tavalyi Eb all star csapatába beválogatott jobbátlövő, Klujber Katrin csak hat, az őszi népligeti rangadón parádézó szerb beálló, Dragana Cvijics összesen egy gólt szerzett. 

A Győrben Ana Gros 10 gólja mellett a védekezésből is kivette a részét, Line Haugsted volt a védelem oszlopa, és a 19 védést bemutató Sandra Toft ellenállhatatlan volt a kapuban. A 31-20-as győri győzelemmel feltehetően eldőlt a bajnokság, a két csapat között 6 pont a különbség a tabellán, az ETO két meccsel többet játszott, de ha a Fradi lejátssza az elhalasztott két meccsét, még akkor is marad két pont a győri előnyből.

A Győr nagyon egységesnek tűnt a kézilabda-bajnokság rangadóján   Fotó: Koncz Márton/Nemzeti Sport

A Magyar Kupa négyes döntője más, itt csak két meccset kell nyerni az elsőséghez. És a Győrnek nehezebb dolga lesz az elődöntőben, a magyar válogatott játékosokkal megerősített Debrecen, az FTC az MTK ellen játszik az elődöntőben.

Ambros Martín sem akart még foglalkozni a Ferencvárossal. – A Debrecen ellen nem lesz könnyű mérkőzés az elődöntő, de természetesen továbbjutást várok a csapattól. A négyes döntővel kapcsolatban pedig az a célunk, hogy újra elhódítsuk a trófeát – mondta a nyáron távozó spanyol edző.
A vasárnapi csata lesz az igazi, a szezon utolsó zöld-fehér rangadója. Az FTC csapatkapitánya, Szucsánszki Zita is a fontolva haladást részesíti előnyben. – Nagyon jó élmény, nagy eredmény volt, hogy tavaly megnyertük a Magyar Kupát, ez lebeg most is a szemünk előtt. Tudjuk ugyanakkor, hogy nehéz dolgunk lesz – előbb az elődöntővel foglalkozunk, hiszen legutóbb is nehezen jutottunk túl ezen a körön – nyilatkozta az irányító, az edző, Elek Gábor felesége.

Ő is tisztában van azzal, hogy minden bizonnyal a hétvégén lezárul egy eseményekben gazdag (Martín és Elek társ szövetségi kapitány is volt egykor…) fejezet a magyar kézilabdában.

A hétvégi program

Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntő, Tatabányai Multifunkciós Aréna

ELŐDÖNTŐK: 15:00 Győri Audi ETO–DVSC Schaeffler (tv: M4 Sport+), 17:30 MTK Budapest–FTC-Rail Cargo Hungaria (tv: M4 Sport)

 A VASÁRNAPI MŰSOR: 13:45 bronzmérkőzés (tv: M4 Sport), 16:30 döntő (tv: M4 Sport)

A tavalyi indulatok a Népligetben:

Borítókép: Martín és Elek idén utoljára találkozhat Győr–Fradi meccsen (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.