Jó étvágyat! – Erling Haaland titkos receptjét sokan nem akarták látni + fotó

Erling Haaland megállíthatatlan ebben az idényben, a Manchester City csatára a világ jelenlegi legjobb gólvágója. Sokan kíváncsiak a titkára, erre ő megosztotta a „titkos receptjét”. Volt, aki ürüléknek nézte Haaland vacsoráját, más egyszerűen csak gusztustalannak tartja. Akár napi hatezer kalóriát is megeszik a norvég zseni.

Magyar Nemzet
2023. 05. 17. 18:53
Premier League - Fulham vs Manchester City Erling Haaland
epa10600414 Manchester City's Erling Haaland during the English Premier League soccer match between Fulham FC and Manchester City in London, Britain, 30 April 2023. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos Instagram-oldala történetei közé töltött fel egy képet a vacsorájáról, ami ránézésre valóban nem tűnt túlságosan gusztusosnak. Követői közül sokan azonban némileg talán túlreagálták a dolgot.

A Marca cikke szerint ilyen és ehhez hasonló hozzászólások érkeztek Haaland vacsorájára:
„Biztos elfelejtette kiengedni a kutyáját a meccs előtt…”
„Úgy néz ki, mintha ürülék lenne.”
„Ez undorító!”

Sokakat kiakasztott a vacsora képe. Forrás: Erling Haaland/Instagram

Hogy pontosan milyen ételt ábrázol Haaland fotója, az nem derült ki, de sokan májdarabkákra tippeltek. Ez amúgy nem lenne meglepetés, hiszen a 22 éves csatár korábban az étrendjéről nyilatkozva elismerte, hogy sok belsőséget eszik, főleg szívet és májat.

Haaland testtömege látványosan megnőtt, mióta 2019-ben elhagyta a Moldét, amiben persze az életkora is közrejátszik, még csak 17 éves volt, amikor légiósnak állt, fejlődésben volt a teste. Most 90 kiló körül van a súlya, és állítólag naponta akár hatezer kalóriát is képes bevinni.

Norvég válogatott csapattársa, Joshua King, aki jelenleg a magyar válogatott mellett futballozik a török Fenerbahcéban, így fogalmazott Haalandról: – Soha, senkit nem láttam még ennyit enni. Úgy zabál, mint egy medve.

Haaland persze tudatosan eszik sok belsőséget, mert azt könnyen emészthetőnek tartják, és jó tápértékkel bír. Talán ez a titka?

Haaland gólérzékenységének nincsen párja

Az biztos, hogy ebben az idényben megállíthatatlan: 48 tétmeccsen 52 gólt szerzett már az első évadjában a Manchester City színeiben, klubjával pedig triplázásra hajt, aminek legfontosabb lépcsőfokát ma este kellene megmászni a Real Madrid elleni BL-elődöntő visszavágóján.

Egyénileg viszont már biztosan kivételes évet zár a norvég, aki utcahosszal vezeti az európai bajnokságok legjobb góllövőjét díjazó Aranycipő-versenyt: Haaland 72 ponttal áll az első helyen, mögötte (Tottenham) és (PSG) 54, illetve 52 ponttal következik. 

Borítókép: Erling Haaland étrendje is egyedülálló, nem csak a teljesítménye (Fotó: EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.