Dibusz reményeit megvalósítja, önbizalomtól duzzad az FTC új csatára + videó

Az NB I előző idényének gólkirálya, Varga Barnabás a magyar válogatott után új klubja, a Ferencváros futballistájaként is megszerezte első találatát a keddi, az azeri Qarabag ellen 3-3-ra végződött edzőmeccsen. Az FTC nyári igazolása ezzel alighanem csapattársának, Dibusz Dénesnek is örömöt okozott, aki hasonló bemutatkozást remélt Vargától.

Magyar Nemzet
2023. 06. 28. 9:17
Varga Barnabás FTC
Varga Barnabás FTC Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromszor szerzett vezetést a Qarabag, a Ferencváros azonban mindannyiszor egyenlített az azeri bajnok ellen kedden a zöld-fehérek ausztriai edzőtáborában. A 3-3-as döntetlennel végződött edzőmérkőzés a Fradi egyik nyári igazolásának, Varga Barnabásnak mindenképpen emlékezetes marad, mivel máris betalált új klubja színeiben, ő jegyezte az FTC első gólját.

Varga Barnabás a múlt héten a válogatottban, most az FTC színeiben is betalált
Varga Barnabás a múlt héten a válogatottban, most az FTC színeiben is betalált. Fotó: Mirkó István

– Természetesen nagyon örülök, hogy az első mérkőzésemen gólt szereztem, még ha csak edzőmeccsről is volt szó. Ez egy csatárnak mindig önbizalmat ad – nyilatkozta a FradiMédiának az NB I előző idényének gólkirálya. – Nem mondanám begyakorolt figurának, egy pontrúgás volt, sikerült befejelnem. Barátságos meccshez képest elég jó színvonalú és szórakoztató mérkőzés volt, amely 3-3-ra végződött. Az, hogy háromszor is fel tudtunk állni, megmutatta a csapat erejét.

Varga Barnabás első ferencvárosi gólja:

Varga Barnabás sikerszériája így tovább folytatódott. A 28 éves támadót a múlt héten nevezte először a kezdőcsapatba szövetségi kapitány, Varga ezt meghálálva a magyar labdarúgó-válogatottban első találatát jegyezte, most pedig megtette ugyanezt a Ferencváros színeiben is. Ezzel pedig részben csapattársa, reményeit valósítja meg, aki a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtező után elmondta, bízik benne, hogy Varga a Fradinál való első meccsei is legalább jól sikerülnek, mint a válogatottban.

– Nagyon örültem neki, hogy betalált, ez lökést fog neki adni. Azok után, hogy gólkirályként fejezte be az idényt, most a válogatottban is megszerezte az első gólját, szerintem ennél jobb belépő a Fradinál sem kell. Remélem, hogy elég játéklehetőséget fog kapni – fogalmazott a litvánok elleni találkozó után az FTC kapujának őrzője.

Felkészülési mérkőzés:
Ferencváros–Qarabag FK (azeri) 3-3 (2-2)
Gólszerző: Varga B. (16.), Kehinde (42.), Botka (86.), illetve Akhundzade (6., 39.), Andrade (58.) 

Borítókép: Varga Barnabás (balra) kedden első ferencvárosi gólját jegyezte (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.