Miatta nem sikerült az újabb Fradi-csoda + videó

Katrine Lunde életművére nincsenek szavak. A 43 éves kapus tegnap a Fradi elleni BL-döntőt döntötte el a zseniális bravúrjaival. Lunde bókolt a Ferencvárosnak, és elmondta, hogy még egy szezont vállal, aztán végleg abbahagyja a kézilabdát. Negyvennégy éves lesz ekkor.

Magyar Nemzet
2023. 06. 05. 5:40
null
20230604 Budapest FTC Kristiansand női kézilabda Final Four Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anna Vjahirjevát választották a tegnap véget ért női kézilabda BL Final Four legértékesebb játékosának, pedig a Final Four mindkét hétvégi napján Katrine Lunde volt a Vipers egyik, ha nem a legjobb játékosa. Ugyan létezik az a mondás a sportágban, hogy ha a védelem nem ad stabilitást, a kapus egyedül tehetetlen. Na, ez nem feltétlenül igaz Lundéra. A Vipers 43 éves norvég válogatott kapusa ziccerek sorát védte a Fradi ellen, a 16 védés a 34 kísérletből 47, 06 százalékos teljesítménynek felel meg. A nemzetközi extra szint 30 százalék felett kezdődik, Lunde majdnem minden második, kapujára tartó labdát kivédte.

JEZIC, Katarina; LUNDE, Katrine
A norvég kapus 16 védést mutatott be a BL-döntőn      Fotó: Illyés Tibor/MTI

A norvég zseni idén hetedszer nyerte meg a BL-t, 2009-ben és 2010-ben a Viborg színeiben, 2013-ban, 2014-ben a Győrrel, 2021-ben, 2022-ben és idén a Vipersszel győzött. Ő is tehet arról, hogy a Metz idegenbeli legyőzése, az Esbjerg elleni fordítás után nem született meg sorozatban a harmadik csoda. A Fradi nem tudta legyőzni esélyesebb ellenfelét. Lunde tudja az etikettet, felmondta a kötelezőt, és arról is ejtett egy-két szót, mikor fejezi be a pályafutását. – Az FTC kemény ellenfél volt, mindent bele kellett adnunk ahhoz, hogy végképp leszakítsuk a döntőben. Szerencsére ez sikerült, boldog vagyok, és végtelenül büszke is egyben – mondta Lunde. A kapus a Final Fourt megelőző sajtónapon elmesélte, hogy különösebben nem foglalkoztatja, összejön-e neki a hetedik BL-győzelem. Összejött. – Igen, tudom, hétszeres BL-győztes vagyok. A következő szezonban újra megpróbáljuk megvédeni a címünket, és bárhogyan is alakul, jövőre ilyenkor befejezem a pályafutásomat – mondta a 43 éves színes eredménysorral rendelkező klassziskapus.

Lunde olimpiát kétszer (2008, 2012), vb-t kétszer (2011, 2021), Eb-t hatszor (2004, 2006, 2008,  2010, 2020, 2022) nyert a norvég válogatottal. A Bajnokok Ligáját hétszer nyerte meg a csapataival. 

Jövőre eljön Budapestre a Final Fourra (ha a Vipers kvalifikálja magát), aztán végleg befejezi. Negyvennégy éves lesz ekkor.  

Csalódott fradisták

A Bajnokok Ligája-döntőn két gólt szerző Klujber Katrin szerint elképesztő hullámvasutazás van a csapata mögött. A jobbátlövő szomorú az elvesztett döntő miatt, de az ezüstérem biztos, hogy kiemelt helyre kerül a vitrinjében.

A Fradi válogatott kapusa, Janurik Kinga szeretetett volna minél többször pályára lépni a Bajnokok Ligája utolsó két játéknapján.

A húszéves Kukely Anna első Fradiban töltött szezonja végén BL-döntőben léphetett pályára, nem csoda, hogy a megszólalók közül ő volt leginkább megilletődve.

Borítókép: Katrine Lunde hetedszer nyert BL-t (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.