Milák Kristóf drámai bejelentése: Elfáradtam!

A júliusi vizes világbajnokságra készülő Milák Kristóf reagált Sós Csaba szövetségi kapitány kritikájára. Az olimpiai bajnok úszó elmondta, a szürke hétköznapokban nehezen tud erőt venni magán, hiányzik neki a versenyhelyzet.

Magyar Nemzet
2023. 06. 14. 18:39
Kaposvár, 2023. április 19. A gyõztes Milák Kristóf a 100 méteres férfi gyorsúszás döntõje után a 125. Úszó Országos Bajnokságon Kaposváron 2023. április 19-én. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hódmezővásárhelyi edzőtáborból érkezett Milák Kristóf a ma rendezett sajtótájékoztatóra, amelyen bejelentették, hogy az egymillió felhasználóval rendelkező Move applikációnak ő lett a hivatalosan reklámarca. Természetesen Milák fő mestersége, az úszás is szóba került a rendezvényen, az olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó a Hír TV-nek nyilatkozott a július 14-én kezdődő vizes vb-re való felkészüléséről.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf. Fotó: MTI/Derencsényi István

– Ezen a héten könnyítünk, gyorsító edzésmunkát végzünk a soron következő római verseny előtt. Szeretnénk olyan formát mutatni, amiből össze lehet hozni néhány jó időeredményt – kezdte 2022 legjobb magyar férfi sportolója. 

Milák reagált Sós Csaba szövetségi kapitány kritikájára, mint ismert, Sós szerint nem sikerült jól az úszó felkészülése az áprilisi országos bajnokság óta. Milák reagált a felvetésre, elmondta, hogy mi áll ennek a hátterében. – Az elmúlt pár évben mókuskerékben éreztem magam. Ugyanazok a versenyek, edzőtáborok... Azt érzem, hogy egy kicsit elfáradtam a szürke hétköznapokban. Talán ezért is látszik, hogy a versenyszituációkban mennyire fel vagyok dobódva. Akkor azt érzem, hogy ide nekem az oroszlánt is, bárkivel felveszem a versenyt. Ezzel ellentétben – ahogy Sós Csaba szövetségi kapitány is kiemelte –, mostanában nehezebben bírom a szürke hétköznapokat. Nem úgy, ahogy kellene. Az úszásba fektetett évekbe, a munkában elfáradtam – mondta az úszó.

A fukuokai vizes világbajnokság július 14-én kezdődik.

Borítókép: Milák Kristóf belefáradt a szürke hétköznapokba (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.