Van egy nagy visszatérő Marco Rossi Montenegró elleni kezdőjében

Marco Rossi szövetségi kapitány egyetlen helyen változtatott a márciusban, Bulgária ellen 3-0-s győzelemmel rajtoló magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatán: Montenegró vendégeként a sérült Vécsei Bálint helyett Callum Styles kap lehetőséget az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, aki legutóbb tavaly szerepelt a nemzeti csapatban.

Magyar Nemzet
2023. 06. 17. 17:10
STYLES, Callum
Montenegrói-magyar - A magyar labdarúgó-válogatott a Podgorica Városi Stadionban Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tehát bízik az alapcsapatában, és nem is volt semmi oka arra, hogy ne így tegyen, hiszen márciusban Bulgária ellen magabiztos győzelemmel kezdte a válogatott az Eb-selejtezőket. Most Vécsei Bálint azonban nem áll rendelkezésre, a Fradi ráadásul épp ma jelentette be a középpályás távozását, a jövője pedig képlékeny.

Vécsei helyén Callum Styles kap helyet a podgoricai kezdőben, aki pedig márciusban volt sérült, emiatt ő legutóbb még tavaly, a Görögország ellen 2-1-re megnyert felkészülési meccsen játszott a válogatottban, s gólpasszt is adott. Azóta klubjában visszatért, a Millwallal harcban volt a Premier League-feljutásért zajló rájátszásért, de végül lemaradt róla.  

Az nem jelent meglepetést, hogy távollétében továbbra is áll a kapuban, előtte pedig a trió feladata az ellenfél támadóinak semlegesítése, előttük Styles és szűri az akciókat.

Támadásban a csapatkapitány mellett segíti a középcsatár Ádám Martint, akit a szélekről és Bolla Bendegúz támogat majd.

A magyarok 1-0-s sikerrel utolérnék a jelenleg éllovas szerbeket, bármilyen más győzelemmel pedig megelőznék az ezúttal szabadnapos ellenfelet. A találkozó a spanyol Jesús Gil Manzano sípjelére 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban.

A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Ádám.

Borítókép: Callum Styles a magyar válogatott podgoricai edzésén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.