Váratlan videóval jelentkezett a mindkét lábát elveszítő olimpiai bajnok

Szörnyű betegsége óta ma tett először közzé videót magáról az oroszok olimpiai, világ- és Európa-bajnok jégtáncosa, Roman Kosztomarov, aki még január 10-én került kórházba súlyos állapotban. Hosszú ideig élet-halál között lebegett, kómában volt, és mindkét lábát amputálták. Kosztomarov az Instagramon megjelent videón protézisekkel teker egy szobabiciklin.

2023. 06. 26. 16:53
FSKATE-EUR-ICE-DANCING-NAVKA-KOSTAMAROV
FSKATE-EUR-ICE-DANCING-NAVKA-KOSTAMAROV Fotó: MARTIN BUREAU
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 46 éves Roman Kosztomarov – aki a 2006-os, torinói téli olimpián jégtáncban Tatyjana Navka oldalán lett aranyérmes, s vele kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok is – gyengeségre és mellkasi fájdalomra panaszkodva január 10-én tüdőgyulladással került kórházba. Itt kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladása van, és az állapota rohamosan romlott. Mesterséges kómába helyezték, két hétig ebben az állapotban volt, majd vérmérgezés lépett fel nála, és ennek következtében üszkösödés miatt mindkét lábát amputálni kellett. Átesett két agyvérzésen is, és a vérkeringési problémák szövődményei további számos sebészeti beavatkozáshoz vezettek a kezein is.

Kosztomarov
Roman Kosztomarov május 8-án ezt a fotót osztotta meg magáról Forrás: Instagarm/romankostomarovkrs

Kosztomarov május 8-án az Instagramon közzétett egy üzenetet, amelyben köszöntet mondott azoknak, aki imádkoznak érte. Megjegyezte, hogy még sok nehézség vár rá, de reményét fejezte ki, hogy ezekkel megbirkózik az orvosok és a szerettei segítségével.

Kosztomarov: A legnehezebb még csak most jön

A múlt héten arról jöttek hírek felőle, hogy nem kíván tovább együttműködni a pszichológusával, és nehezen tud alkalmazkodni a protéziseihez, mert a csonkjai lassan gyógyulnak, az izmai pedig gyengék. Ehhez képest Kosztomarov ma arról osztott meg egy videót, amelyen azt láthatjuk, hogy elszántan teker egy szobabiciklin. Nem akármilyen lelkierőről tanúskodik, hogyan viseli a helyzetét a korábbi klasszis jégtáncos.

– Megyünk tovább, a legnehezebb még csak most jön, a k…rva életbe, de eddig sem volt könnyű – fűzte hozzá a videóhoz.

A Tatyjana Navka, Roman Kosztomarov kettős verhetetlen volt a maga idejében, a 2006-os Európa-bajnokságot is megnyerték:

Borítókép: A Tatyjana Navka, Roman Kosztomarov kettős verhetetlen volt a maga idejében (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.