A vb-re készülő Kozák Luca meghatódik, amikor bátorító szavakat hall

A tavaly az év női sportolójának választott Kozák Luca úgy érzi, egyre többen kíváncsiak rá. A debreceni atlétát a népszerűség mellett sokkal jobban érdekli, hogy gátfutóként a lehető legjobb eredményt érje el a hétvégén kezdődő atlétikai világbajnokságon.

Magyar Nemzet
2023. 08. 16. 9:57
20230712 Debrecen Kozák Luca gátfutó olimpikon. Fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finomhangolás van műsoron felkészülésében. A tavalyi müncheni Európa-bajnokságon 100 méteres gátfutásban ezüstérmes atléta nincsen elkeseredve amiatt, hogy a Gyulai Memoriálon nem a legjobbját nyújtotta. – Az elmúlt hetekben leginkább a versenyek voltak a középpontban, az ob jól sikerült, utána volt még két verseny. A Gyulai Memorial nem lett a legjobb, de kihoztam magamból a maximumot, Besztercebányán rugdostam a gátakat, azóta most a finomhangoláson van a hangsúly. Nagy mennyiségű munkát ilyenkor már nem lehet végezni, a meghalós edzéseken már túl vagyunk – mondta Kozák az Origónak adott interjúban.

Kozák távol a világ zajától, Debrecenben készül, nehezen tudta megszokni, hogy óriásplakátokon szerepel, és azt is, hogy olykor felbukkan a tévéreklámban. Az utca embere bátorítja a hét végén kezdődő hazai rendezésű atlétikai vb előtt, s ez nagyon jólesik neki. – Egyre többször történik meg, hogy bevásárolok, és csak úgy odaszólnak, hogy gratulálnak, vagy sok sikert kívánnak, szurkolnak, főleg idős bácsik jönnek oda hozzám. Az elmúlt egy-két hónapban ez jelentősen gyakrabban fordult elő, mint korábban, ez nekem még újdonság, de nagyon jó látni, hogy sokakat érdekel az, amit csinálok, hogy követik a munkásságomat. A pápai edzőtáborban kislányok jöttek fotót és autogramot kérni, fantasztikus érzés motiválni őket és kicsit példaképpé válni, még ha csak annyi történik is, hogy valaki miattam hobbiszinten elkezd futni – mesélte a 2022 legjobb magyar női sportolójának választott Kozák, aki majd csak augusztus 19-én költözik be a csapatszállásra, addig Debrecenben készül élete nagy élményére.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

Borítókép: Kozák Luca (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda) 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.