Első liverpooli gólja után Szoboszlai kulisszatitkot árult el Szalah sorsáról

Legutóbb 2012-ben Gera Zoltán szerzett gólt a Premier League-ben magyar futballistaként, így több mint tízéves böjtöt tört meg Szoboszlai Dominik, aki már a harmadik percben vezetést szerzett a Liverpool csapatának az Aston Villa elleni bajnokin. Szoboszlai a győztes meccs után az öröméről és egyiptomi sztárcsappattársa, Mohamed Szalah sorsáról is nyilatkozott.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 18:04
Liverpool FC v Aston Villa - Premier League
LIVERPOOL, ENGLAND - SEPTEMBER 03: Dominik Szoboszlai of Liverpool celebrates after scoring the team's first goal during the Premier League match between Liverpool FC and Aston Villa at Anfield on September 03, 2023 in Liverpool, England. (Photo by Matt McNulty/Getty Images) Fotó: Getty Images/Matt McNulty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyedik Premier League-meccsét is végigjátszotta a Liverpool mezében, és bár kimagasló teljesítményben eddig sem volt hiány a részéről, az Aston Villa elleni hazai meccsen a várva várt első angliai gólja is megszületett. A magyar válogatott csapatkapitánya már a harmadik percben betalált, egy szöglet után ballal tüzelte a kapuba a labdát. A helyszínen szurkoló édesapja viccesen megjegyezte a meccs után, hogy „vannak véletlenek”, persze ebben a lövésben inkább rengeteg munka volt.

Liverpool v Aston Villa - Premier League - Anfield
Szoboszlai Dominik volt a hős a Liverpoolban Fotó: Getty Images/Peter Byrne

Régóta vártunk erre a pillanatra, és nem csak a nyár óta, amióta Szoboszlai hetvenmillió euróért a Liverpoolba szerződött Lipcséből, hanem 2012 óta. Akkor Gera Zoltán szerezte a legutóbbi magyar gólt a Premier League-ben, ő egész pontosan 2012. december 22-én a 43. percben vette be a Norwich City kapuját a West Bromwich Albion játékosaként a végül 2-1-re megnyert meccsen.

Szoboszlai gólja is győzelmet ért, a Liverpool a korán megszerzett vezetés után simán húzta be a három pontot, mind a játék képe, mind a 3-0-s végeredmény alapján. Szoboszlai a meccs után arról beszélt, hogy fontos volt az erős kezdés.

– Nem kezdtül jól az első hazai meccsünket – utalt Szoboszlai a Bournemouth elleni találkozóra, amelyen a harmadik percben hátrányba került a Liverpool. – Legutóbb a Newcastle United ellen is rosszul alakult a meccs eleje, ezért most próbáltunk figyelni, hogy ez másként alakuljon. Rendben volt, hamar kétgólos előnybe kerültünk, és gyors gólt szereztünk a második félidőben is. Megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot, mindig jó érzés nyerni, főleg itt az Anfield Roadon, nagyon örülök, hogy összejött az első gólom is. A második-harmadik mérkőzésen már azt éreztem, hogy sikerült beilleszkednem a csapatba, és ez meccsről meccsre jobb lesz.

Szoboszlai Mohamed Szalahról is beszélt

Szoboszlai Mohamed Szalah helyzetéről is beszélt. Mint ismert, az egyiptomi támadó mesés ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából. Jürgen Klopp hiába jelentette ki határozottan, hogy nem eladó, a szaúdiak nem ismernek lehetetlent, és az ügy még nem biztos, hogy véget ért, hiszen ott csak szeptember 20-án zárul az átigazolási időszak. S mint tudjuk, sokszor van az a pénz… De Szoboszlai bizakodó, hogy Szalah valóban marad Liverpoolban.

– Nagyon örülök, hogy Szalah maradt nálunk – jelentette ki már tényszerűen Szoboszlai. – Persze beszéltünk vele a távozásáról, de ő maradni akart, és nagyon örülök, hogy egy ilyen nagyszerű játékossal futballozhatok továbbra is.

Borítókép: Szoboszlai Dominik boldogan nyilatkozott az első liverpooli gólja után (Fotó: Getty Images/Matt McNulty)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.