Kubatov Gábor FTC-elnökként baloldali politikusokra is hivatkozik

Jó-e vagy sem, ha a sportegyesületek élén politikusok állnak? Kubatov Gábor, az FTC elnöke is válaszolt erre a kérdésre. Kubatov a hazai áttekintés után nemzetközi példákat is sorolt, meglepő, de érthető, hogy Soros György szerepvállalása is előkerült.

2023. 09. 14. 18:39
Kubatov Gábor, Ferencváros, politikus
20200810 MN Budapest Kubatov Gábor interjú Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Én azt látom, hogy ezek az emberek, akik a sport környékén dolgoznak, mind csak jót tettek a sportnak. Nem tapasztaltam semmi kivetnivalót a ténykedésükben, ami problémát jelenthetne – fogalmazott Kubatov Gábor a Hetek című lapnak adott interjúban arra a kérdésre, árt-e a sportéletnek az, ha politikusok vezető tisztséget töltenek be, elnökként irányítják a sportegyesületeket. A Fidesz pártigazgatójának – aki egyúttal az FTC elnöke – mondandóját az Origó is idézte. 

Kubatov Gábor, Ferencváros, politikus
Kubatov Gábor az FTC elnökeként is megfontoltan cselekszik (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

– Az előző kormányoknál sem volt ez másképp: gondoljunk például Mesterházy Attilára, aki a Sportegyesületek Szövetségének elnöke volt, vagy Baráth Etelére , aki a kajak-kenu szövetséget irányította, Leisztinger Tamásra, aki évekig volt a DVTK tulajdonosa. De baloldalhoz köthető emberek megfordultak a birkózás élén is, és ez számunkra sosem jelentett problémát – tekintette aztán vissza az FTC elnöke a 2010 előtti hazai viszonyokra, majd külföldi példákat is felsorolt:

– Külföldön ez régi, jól bevált gyakorlat, gondoljunk csak a nemrég elhunyt korábbi olasz miniszterelnökkel, Silvio Berlusconival évtizedeken keresztül fantasztikus sikereket elérő AC Milanra. Vagy a Real Madrid elnökére, aki liberális politikus volt, Florentinó Perezre; a Barcelona vezetőjére, a baloldali Joan Laportára; a Manchester City tulajdonosára, aki annak idején szintén politikus volt.

De a szomszédos Ausztriában is van erre példa, a Rapid Wien elnöke, Rudolf Edlinger, aki szociáldemokrata politikus. Továbbmegyek, Soros Györgynek majd két százalék részesedése van a Manchester United klubjánál.

 

 

Kubatov Gábor is ott lesz Nagyecseden

A Ferencváros szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bajnokságban szereplő Nagyecsed vendégeként szerepel a Magyar Kupában. A mérkőzésen várhatóan jelen lesz Kubatov Gábor, s ezen a találkozón debütál a Ferencváros vezetőedzőjeként Dejan Sztankovics. Kubatov szurkolói ankéton így indokolta, miért szerződtették a szerb edzőt Máté Csaba helyére.

– Csabával több mint tíz évet dolgoztam együtt, kifejezetten jó emberi kapcsolatunk volt, de úgy éreztem, nekünk harcosabb karakter kell. Napokat gondolkodtam azon, hogy mi a jó döntés. A mi Fradinknak egy olyan karakterre van szüksége, mint Sztankovics, aki az Internazionale edzője akar lenni, és ha ilyen céljai vannak, egy Ferencvárosnál nem bukhat meg. Elmentünk egyik este vacsorázni, és tett nekem egy esküt, és ott, bevallom, nagyon meghatódtam. Azt mondta, pontosan tudja, milyen nehéz döntés volt egy 10 meccsből 9-et megnyerő edzőt elküldeni, ezt a bizalmat meg fogja hálálni az utolsó véréig – fogalmazott Kubatov Gábor.

Borítókép: Kubatov Gábor több példát hozott fel arra, miszerint a politikusok külföldön is jelen vannak a sportéletben (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.