„Nem kifogás” – de Sztankovics azért látja a gondokat

Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a Kisvárda ellen 1-0-ra megnyert bajnoki mérkőzés után elárulta, nem kísérletezőkedvében, hanem a sok sérült miatt küldött szokatlan kezdőcsapatot a pályára. Nincs megállás, a Fradi szerdán pótolja a Kecskemét ellen még az NB I első fordulójából elhalasztott meccset, s Sztankovics akkor talán Abenára sem számíthat már.

2023. 09. 24. 21:47
Dejan Sztankovics, Ferencváros
Fotó: Adam Molnar Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena, Ramírez – Sigér, Abu Fani – Lisztes, Zachariassen, Marquinhos – Varga B. Dejan Sztankovics sokakat meglepett a Kisvárda elleni kezdőcsapattal. Két jobbhátvéd (Makreckis, Wingo) is szerepelt a védelemben, amely ebben az összeállításban még sohasem játszott. Mindez nem okozott gondot, a Fradi ugyan csak 1-0-ra győzött, de végig kézben tartotta a mérkőzést. Lisztes pedig ismét bizonyította, hogy szép jövő előtt áll, ezúttal fejjel szerzett nagyon szép gólt.

Lisztes Krisztián, Ferencváros, Sztankovics
Sztankovics örülhet, hogy van egy olyan tehetséges játékosa, mint Lisztes Krisztián (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

– Maximálisan ilyen mérkőzésre számítottam, sok párharcra, egy erős ellenfélre, amelyik sokat fut. Talán úgy tűnhet, hogy az első játékrészben jobban támadtunk, de a második félidőben is sok mindenre kellett megoldást találni – a végén már két jobbhátvédünk volt a pályán, Abena és Wingo ráadásul először szerepelt egymás mellett.

Ezek nem kifogások, tények. A lefújás után megköszöntem a fiúknak a teljesítményüket, elmondtam, hogy büszke vagyok rájuk, hiszen háromnaponta játszunk mérkőzéseket, ezek nehézzé teszik a rotálást is.

Most hat-hét játékost nélkülöztünk, már Abena állapota is kérdéses. Az ilyen mérkőzések nagyon sok erőt, futást követelnek. Ez abszolút nem kifogás, ezzel kell megbirkóznunk – értékelte a Kisvárda elleni meccset a gondokról is szólva Dejan Sztankovics.

Lisztes: Nem begyakorolt figura volt

„Nagyon jól védekezett a Kisvárda, nehéz volt feltörni őket, úgyhogy egy szögletből tudtunk gólt szerezni. Külön öröm, hogy ez nekem sikerült, és ezzel győzelemhez tudtam segíteni a csapatot, nagyon boldog vagyok. Igazából elhagytam a pozíciómat a gólnál, nekem nem ez lett volna a feladatom, de olyan jól jött a labda, hogy el kellett indulnom. Szerencsére meg is talált. Ez nem egy begyakorolt figura volt, vagyis az lett volna, de máshogy sült el” – mondta Lisztes a meccsről és a góljáról.

Kétszer is szóba került, hogy nincs kifogás, de a szerb tréner nyilván nem örül a sok sérültnek. Samy Mmaee és Cissé a meccskeretbe sem került be, Adama Traoré felépülése még két hónapot vesz igénybe, Civic sincs százszázalékos állapotban, Botka, Pesics és Besics hosszú sérülésből felépülve igyekszik formába lendülni, Owusu pedig a Csukaricski ellen betegen, torokfájással vállalta a játékot.

 

Sztankovics: Erős a magyar futball

Dejan Sztankovicsot a találkozó után arról is megkérdezték, milyennek látja a magyar futballt. Intelligens választ adott, dicsérte a Kisvárdát.

– Úgy gondolom, hogy a magyar foci magas szintet képvisel, a Kisvárda is erős ellenfél volt, amelyik nem adta fel – felelte Sztankovics, hozzátéve, tudja, ha látványos játékot várnak a csapatától, ő maga is jobban szereti a három-, négygólos győzelmeket, de néha be kell érni 1-0-lal, amiért ugyanúgy három pont jár.

Mátyus János: Egy góllal jobb volt a Fradi

– Az első félidőben gyengén fociztunk, amikor labdát szereztünk, akkor nem voltunk kreatívak, nem mertünk kezdeményezni. A második félidőben remekül helytálltunk, még ha hátrányból is kellett ezt tennünk. Volt egy hatalmas helyzetünk, de ha őszinte vagyok, akkor azt kell mondanom, hogy a Fradi egy góllal legalább jobb volt – értékelt Mátyus János, aki ezen a meccsen mutatkozott be az NB I-ben a Kisvárda trénereként. Majd Mátyus nosztalgiázott kicsit:

– Sokszor voltam itt, ma a munkám miatt, jó érzés ilyen sok néző előtt focizni. Lehet szép őszünk, ezt ma megmutattuk. A szünetben két cserét terveztem, a harmadik a hátrány miatt volt. A Fradinak sok sikert a bajnokságban és a nemzetközi kupában is!

A Ferencváros a következő héten is két meccset játszik. Szerdán pótolja a Kecskemét ellen még az első fordulóból elhalasztott mérkőzést, szombaton a nyolcadik fordulóban pedig az MTK vendége lesz. Ha mindkét meccset megnyeri, a Fradi az élre állhat a tabellán.

Labdarúgó NB I, 7. forduló
Péntek

Kecskemét–Mezőkövesd 0-2 (0-0), Kecskemét, 2587 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Drazsics (63., 78.)

Szombat
Puskás Akadémia–Paks 0-2 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 2341 néző,  jv.: Farkas Á. Gólszerzők: Haraszti (11-esből, 39.), Könyves (66.)

DVTK–DVSC 3-1 (2-0), Miskolc, DVTK Stadion, jv.: Berke. Gólszerzők: Holdampf (31.), Pernambuco (45+1.), Acolatse (90+2.), illetve Bárány (64.) 

Újpest–MTK 0-2 (0-1), Szusza-stadion, 4561 néző, jv.: Rúsz. Gólszerzők: Bognár (25.), Németh K. (72.)

Vasárnap
Fehérvár FC–Zalaegerszeg 3-3 (1-0), Sóstói Stadion, 2650 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Karamoko (34.), Kalmár (65.), Szabó L. (99.), illetve Croizet (46.), Evangelu (73.), Spoljaric (80.). Kiállítva: Fiola (Fehérvár, 60.) 

Ferencváros–Kisvárda 1-0 (1-0), Groupama Aréna, 8127 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Lisztes (44.)

 

Borítókép: Munkában Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.