Kylian Mbappé és Cristiano Ronaldo duplája ugyanazt jelentette

Ami csütörtökön a skótoknak még nem sikerült, az pénteken három válogatottnak is összejött. Kylian Mbappé duplázott, Franciaország másodszor is legyőzte a csoportjában Hollandiát, és már biztosan ott lesz a 2024-es németországi Európa-bajnokságon. Szintén kijutott a kontinensviadalra Portugália, amely többek között Cristiano Ronaldo két góljával győzött Szlovákia ellen, valamint Belgium is, amely Ausztriában aratott sikerével biztosította be a helyét az Eb-mezőnyben.

2023. 10. 13. 22:42
France's forward Kylian Mbappé (R) celebrates with team mates after scoring a goal during the Euro 2024 qualifying football match between the Netherlands and France at the Johan Cruijff ArenA in Amsterdam on October 13, 2023. (Photo by JOHN THYS / AFP) Fotó: Europress/AFP/John Thys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia labdarúgó-válogatott annak tudatában lépett pályára Hollandiában, hogy ha legyőzi riválisát, azzal be is biztosítja helyét a 2024-es Európa-bajnokság mezőnyében. hamar, már a hetedik percben megszerezte a vezetést a franciáknak, akik az első félidőben megőrizték előnyüket, majd a második játékrész elején növelték azt: ismét a Paris Saint-Germain csatára talált be. Bár a hajrában a hollandok szépítettekHartman révén, Mbappé a duplájával elintézte, hogy lehetősége nyílik a javításra: míg a legutóbbi két világbajnokságon kirobbanó formában játszott, s ezzel egy aranyhoz és egy ezüsthöz segítette hazája válogatottját, a 2021-ben megrendezett Eb-n pocsékul futballozott, s az ő kihagyott tizenegyese jelentette a nyolcaddöntős búcsút Svájc ellen. A franciák mögött egyelőre a görögök állnak a második helyen, igaz, a hollandok egy meccsel kevesebbet játszottak eddig, s a két csapat eindhoveni meccsét 3-0-ra megnyerték. Hétfőn Athénban következik a visszavágó, amelynek minden bizonnyal döntő jelentősége lesz az Eb-kvalifikáció szempontjából.

Kylian Mbappé Virgil van Dijk
Kylian Mbappé és a francia csapat már biztosan ott lesz az Eb-n, és a holland válogatott hétfőn újabb fontos meccset vív (Fotó: Europress/AFP/Kenzo Triboullard)

A kétszeres bajnok Franciaország mellett további két válogatott is csatlakozott a rendező Németországhoz a biztos 2024-es résztvevők körében. Portugália a franciákhoz hasonlóan százszázalékos maradt, hazai pályán is legyőzte Szlovákiát. Az első gólt itt is PSG-játékos, Goncalo Ramos lőtte, később duplázott, a portugál legenda az első gólját büntetőből lőtte. Mivel Luxemburg nem tudott nyerni Izlandon, a szlovákok a 3-2-es vereséggel is megőrizték második helyüket a csoportban, de azért még komoly versenyfutás várható.

A belga válogatott is megszerezte az Eb-kvótát azzal, hogy sima győzelmet aratott Ausztriában. A belgák hőse a duplázó Dodi Lukebakio volt, de gólt szerzett Romelu Lukaku is. Az osztrákok 0-3 után két gólt is szereztek, de pontot menteni már nem tudtak. Nagyon így sem kell aggódniuk, hétfőn Azerbajdzsánban egy győzelemmel ők is követhetik a belgákat az Eb-re.

Eb-selejtezők

B csoport
Hollandia–Franciaország 1-2
Írország–Görögország 0-2

Az állás: 1. Franciaország 18 pont/6 meccs (már kijutott), 2. Görögország 12/6, 3. Hollandia 9/5, 4. Írország 3/6, 5. Gibraltár 0/5.

F csoport
Ausztria–Belgium 2-3
Észtország–Azerbajdzsán 0-2

Az állás: 1. Belgium 16 pont/6 meccs (már kijutott), 2. Ausztria 13/6, 3. Svédország 6/5, 4. Azerbajdzsán 4/5, 5. Észtország 1/6.

J csoport

Izland–Luxemburg 1-1
Liechtenstein–Bosznia-Hercegovina 0-2
Portugália–Szlovákia 3-2

Az állás: 1. Portugália 21 pont (már kijutott), 2. Szlovákia 13, 3. Luxemburg 11, 4. Bosznia-Hercegovina 9, 5. Izland 7, 6. Liechtenstein 0.

Borítókép: Kylian Mbappé fogadja a társak gratulációját (Fotó: Europress/AFP/John Thys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.