Szoboszlai büntetőt harcolt ki, aztán elrontották a liverpooli ünnepet

Jürgen Kloppot kereken nyolc éve nevezték ki a Liverpool vezetőedzőjének, de a német nem győzelemmel ünnepelte a szép évfordulót. A Vörösök 2-2-es döntetlent értek el a Brighton otthonában a Premier League 8. fordulójának vasárnapi játéknapján. Szoboszlai Dominik továbbra is kirobbanthatatlan a csapatból, ezúttal büntetőt harcolt ki a Liverpoolnak.

2023. 10. 08. 17:04
Liverpool
Liverpool's Egyptian striker #11 Mohamed Salah (center right) celebrates with teammates after scoring their second goal from the penalty spot during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Liverpool at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on October 8, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző fordulóban szívfájdalommal végződött a Liverpool londoni kiruccanása. A Vörösök kilenc emberrel is nagyot küzdöttek a Tottenham Hotspur vendégeként, egy kései öngól (2-1) miatt mégis nulla ponttal mentek haza. A csütörtöki, Royale Union elleni 2-0-s győzelem talán némi gyógyírt jelentett a sebekre, de vasárnap ismét nehéz terepen, a Premier League mezőnyében addig legtöbb gólt szerző Brighton stadionjában kellett helytállniuk.

English Premier League - Tottenham Hotspur vs Liverpool Jürgen Klopp
Jürgen Klopp és a Liverpool házassága már nyolc éve tart Fotó: EPA/Neil Hall

természetesen most sem maradt ki a Liverpool kezdőjéből, de Jürgen Kloppnak fejtörést okozhatott, hogy a kiállítások miatti eltiltások okán Curtis Jonesszal és Diogo Jotával sem számolhatott. Pedig a Brightonnal megmérkőzni egyébként is nagy kihívás, győzni pedig a legutóbbi eredményeket tekintve szinte lehetetlen: a Liverpoolnak az elmúlt hét egymás elleni mérkőzésből csak egyszer sikerült, az előző idényben három meccsen is nyeretlen maradt a Sirályok ellen.

A vendégeknek most is meggyűlt a baja a Brightonnal, amely már a 4. percben helyzetbe került, de Szoboszlai blokkolta a lövést. Ezek után nagy helyzeteket sokáig nem jegyezhettünk fel, végül az első kaput eltaláló lövés mindjárt gólt is eredményezett. Simon Adingra megszabadította a labdát Kevin Mac Allistertől, majd látva, hogy Alisson nincs a helyén, 22 méterről a kapura lőtt, a labda a bal alsóban kötött ki. (1-0) 

A Liverpool egészen a 40. percig nem találta el az ellenfél kapuját, aztán Mohamed Szalah első próbálkozása hálóban kötött ki. Szoboszlai Dominik indította Luis Díazt a felezővonaltól, ő Darwin Núnezhez passzolt, aki középre adta a labdát. Harvey Elliott átlépte azt, hogy Szalah a jobb alsóba gurítsa a játékszert. (1-1)

Röviddel később pedig már az előny a Vörösöknél volt. Pascal Gross addig rángatta Szoboszlai mezét, amíg a magyar középpályás a gyepre nem huppant, Anthony Taylor játékvezető pedig a tizenegyespontra nem mutatott. Szalah pontos lövése másodszorra is a jobb alsóban kötött ki. (1-2)

A második félidő elején Szoboszlai remek passzal hozta helyzetbe Ryan Gravenberchet, ám a holland középpályás kihagyta a kihagyhatatlant, két méterről a felső lécet találta el. Ez pedig később nagyon bánhatta, mert a Brighton vette át az irányítást, a 78. percben Solly March szabadrúgása után Lewis Dunk kiegyenlített. (2-2)

Szoboszlai ezt a mérkőzést is végigjátszotta, de újabb gólhoz ő sem tudta hozzásegíteni a Liverpoolt, így Jürgen Klopp kinevezésének nyolcadik évfordulóján nem ajándékozták meg győzelemmel a játékosai a német menedzsert.

Premier League, 8. forduló:
Brighton–Liverpool 2-2 (1-2)
gólszerzők: Adingra (21.), Dunk (78.), ill. Szalah (40., 44 – a második 11-esből)

Burnley–Chelsea 1-4 
Everton–AFC Bournemouth 3-0 
Fulham–Sheffield United 3-1 
Manchester United–Brentford 2-1 
Luton Town–Tottenham Hotspur 0-1
Crystal Palace–Nottingham Forest 0-0
West Ham United–Newcastle United 2-2
Wolverhampton–Aston Villa 1-1

Vasárnap:
Arsenal–Manchester City (tv: Spíler 1) 17.30

Borítókép: A liverpooli játékosok gólöröme (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.