Jürgen Klopp nem várna tovább, de mi lesz Szoboszlai Dominik szerepe?

A Liverpool csütörtök este az osztrák LASK Linz ellen játszik az Európa-liga csoportkörében. Jürgen Klopp csapata egy győzelemmel bebiztosítaná továbbjutását. Szoboszlai Dominik eddig egy El-meccsen sem kezdett a Liverpoolban, s a német vezetőedző nem árulta el, hogy ez a sorozat megszakad-e az osztrák csapat ellen.

2023. 11. 29. 14:53
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp Liverpool
FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-NOTTINGHAM FOREST Fotó: AFP/IAN HODGSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool csütörtök este az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában az osztrák LASK-ot fogadja. Jürgen Klopp csapata egy győzelemmel biztossá tenné a továbbjutását, és a német mester nem is várná meg ezzel az utolsó fordulót. eddig egyik El-csoportmeccsen sem került be a Liverpool kezdőcsapatába, kérdés, hogy Jürgen Klopp változtat-e ezen a szokásán.

UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik
Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik Linzben: a magyar játékos akkor 1-1-nél állt be, végül 3-1-re nyert a Liverpool a LASK ellen. Fotó: EPA/Szilágyi Anna

A Liverpool továbbjutása akár már négy forduló után biztossá válhatott volna, ám az angol csapat három győzelem után Toulouse-ban vereséget szenvedett.

Jürgen Klopp nem árulta el, hogy kiket küld pályára csütörtökön, a LASK Linz elleni mérkőzésen, az viszont biztos, hogy Alisson, Jota, Robertson és Thiago sérülés miatt nem szerepelhet a Liverpoolban.

– Az egész idény legintenzívebb időszaka következik.  Nyerni akarunk most és az utolsó fordulóban, Belgiumban is, de ha az osztrákok ellen nem sikerül, akkor az utolsó forduló még élesebb lesz. A Linz jó szezont fut, és esélyes még a továbbjutásra, emlékezhetünk, hogy idegenben is meg kellett küzdenünk ellene a győzelemért – idézte fel az első fordulóban játszott összecsapást Jürgen Klopp a Liverpool szerdai sajtótájékoztatóján.

 

Szoboszlai Dominik kezdő lesz az Európa-ligában?

Szoboszlai Dominik akkor csereként adott lendületet a Liverpoolnak, s később a második és a negyedik fordulóban is becserélte őt Jürgen Klopp, a harmadik fordulóban pedig egyáltalán nem küldte őt pályára.

Klopp azt egyértelművé tette, hogy lendületes kezdést és továbbjutást érő győzelmet szeretne látni a csapatától az osztrákok elleni meccsen, de ismét kiemelte, hogy ehhez friss futballistákra van szüksége.

– Igazi európai kupaestéhez méltó hangulatot szeretnénk az Anfielden, hogy a Linz megtapasztalja: ez egyszerre csodás és szörnyű helyszín a vendégeknek – fogalmazott a német szakember, aki a legutóbbi mérkőzésen, a Manchester City elleni rangadón lecserélte Szoboszlait.

 

Borítókép: Szoboszlai Dominik és Jürgen Klopp (Fotó: AFP/Ian Hodgson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.