A múlt héten Kerkez Milos mentette meg a légió becsületét

A múlt héten lezajlott egy kör a nemzetközi kupákban a hétvégén bajnoki mérkőzéseket játszottak Európa-szerte, de egyetlen magyar játékos sem tudott igazán főszereplővé válni a klubjában. A légió ezúttal nem teljesített igazán jól, a legtöbbet Kerkez Milos tette a csapatáért, a Premier League-ben szereplő Bournemouth magyar védője gólpasszt adott.

2023. 12. 04. 5:25
Kerkez Milos
Milos Kerkez #3 of AFC Bournemouth during the Premier League match between Manchester City and Bournemouth at the Etihad Stadium, Manchester on Saturday 4th November 2023. (Photo by Mike Morese/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sok vizet zavart a légió a múlt héten. Ezt nem jó látni, Marco Rossit sem teheti boldoggá, de kétségtelen tény, hogy a külföldi klubjaikban nem a magyar labdarúgók játszották a főszerepet, többeknek még epizódszerep sem jutott. A német Bundesliga nem is olyan régen a legizgalmasabb passzust tette ki, amikor a légió teljesítményét felmértük, manapság azonban kissé unalmasan elintézhető ez a fejezet. továbbra is a kispadot koptatja az RB Leipzigben, amely kedden a Bajnokok Ligájában 3-2-re kikapott a Manchester City vendégeként, majd szombaton a bajnokságban otthon 2-1-re legyőzte a Heidenheimet. még nem egészséges, január elején kezdheti el az edzéseket.

visszatért, vele teljesebb a légió Fotó: AFP

május óta a múlt hét végén lépett pályára először az Union Berlinben, ezen a héten viszont tétlenségre volt ítélve, mert a klubja nem nevezte az őszi idényre a BL-ben, a Bayern elleni bajnokija pedig elmaradt a müncheni nagy havazás miatt. Az egyetlen jó hír a német élvonalból a légió szempontjából, hogy Sallai Roland a Freiburg csütörtöki Európa-liga-mérkőzésén visszatérhetett a pályára, a 78. percben cserélték be a görög Olimpiaksz ellen 5-0-ra megnyert meccsen, majd vasárnap Mainzban a 84. percben állt be, a csapata 1-0-ra nyert. megint a Hoffenheim kispadját koptatta. A másodosztályban a Hamburg 2-2-t játszott a St. Pauli vendégeként, Németh András időhúzó csere volt a 93. percben.

Szoboszlai őrült meccse

Mondhatni, a légió becsületét ezúttal mentette meg. A 20 éves védő kezdett az Aston Villát fogadó Bournemouthban, csapata második találatánál ő adta a gólpasszt. A győzelem azonban elmaradt, mert a vendégek a 90. percben kiegyenlítettek, és így 2-2 lett a végeredmény, Kerkezt a 83. percben lecserélték, majd már pályán kívül időhúzásért kapott egy sárga lapot. 

A gólpasszával a legjobb választ adta a football365.com nevű oldalnak, amelynek a szakírója szerint ő csapatának a leggyengébb játékosa… 

A Premier League másik magyarja, is tagja volt a kezdőcsapatnak, és a Liverpool őrült és fordulatos meccsen a hajrában két gólt szerezve győzte le 4-3-ra a Fulhamet – a magyar válogatott csapatkapitánya ezt már a kispadon ünnepelhette, a 65. percben jött le a pályáról.

Az angol harmadik osztályban szereplő Barnsley kedden Callum Styles-szal a 61. percig a fedélzeten 1-0-ra nyert a Wycombe ellen. Az olasz második vonalban, a Serie B-ben a kispadról nézhette a társait, akik otthon 0-0-ra végeztek a Cremonesével, a Parma viszont végig a pályán tartva Balogh Botondot hozta el a három pontot egy 1-0-ás sikerrel a Spezia stadionjából.

 

Nem csak Németh Andrást küldte be az edzője az utolsó percekre, így járt például is, aki négy perccel a lefújás előtt szállhatott be az Omonia Nicosia kispadjáról a már 2-1-re megnyert meccsbe az Othellosz Athienu pályáján. Loic Nego viszont kezdett, de csak egy félidőt kapott a francia első osztályú Le Havre-ban, amely otthon kapott ki a PSG-től 2-0-ra. Ennél több sikerélménnyel gazdagodott Mocsi Attila, aki a Rizesporban végig részese volt a Basaksehir elleni 3-2-es hazai sikernek. Bolla Bendegúz csütörtökön a svájci Servette tagjaként kezdett és 68 percet töltött a pályán az Európa-ligában az olasz AS Roma ellen 1-1-re végződött találkozón, a vasárnapi bajnokin a Young Boys vendégeként a csapata sokat érő 1-1-et ért be, ő a 79. percben szállt be a kispadról.

Egyszemélyes légió

Mivel az MLS két magyarja, Sallói Dániel és csapatai már nem érdekeltek az észak-amerikai profi liga rájátszásában, Európán kívül csupán maradt meg a magyar légió képviselőjének a válogatott keretből. Az Ulszan Hyundai kedden a thaiföldi Pathum United vendégeként nyert 3-1-re az ázsiai Bajnokok Ligájában, Ádám Martin kezdett, és 79 percet játszhatott, majd magyar idő szerint vasárnap hajnalban a saját stadionjában 1-0-ra legyőzte a Dzsonbuk együttesét, a magyar a 66. percben állt be. 
Borítókép: Kerkez Milos emlékezetes meccset játszott (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.