Ádám Martin duplázott, most ő volt a magyar légió büszkesége

Mozgalmas héten van túl a magyar légió. Rangadók, gólok, botrányok, félbeszakadt mérkőzés – ezek mind részei a történteknek. Sajnos nem mindegyik mérkőzésen vált főszereplővé valamelyik magyar válogatott labdarúgó, de Ádám Martin két gólt is szerzett, és Sallai Roland is eredményes tudott lenni.

2023. 12. 18. 4:47
Ulsan Hyundai v Kawasaki Frontale - AFC Champions League Group I
ULSAN, SOUTH KOREA - DECEMBER 12: Martin Adam of Ulsan Hyundai celebrates after a penalty to score the team's second goal during the AFC Champions League Group I match between Ulsan Hyundai and Kawasaki Frontale at Ulsan Munsu Stadium on December 12, 2023 in Ulsan, South Korea. (Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images) Fotó: Getty Images/Chung Sung-Jun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légió múlt hetét nézve végre újra több nevet is említhetünk Németországból. Az RB Leipzig ugyanis Gulácsi Péterrel a kezdőcsapatban fogadta és győzte le 2-0-ra a svájci Young Boys együttesét a Bajnokok Ligájában. A magyar kapus jól védett, az más kérdés, hogy a szombati bajnokin ismét a kispadon ült, a társai 3-1-re legyőzték a Hoffenheimet. A vendégeknél egy hete kimondottan jól futballozott, Lipcsében azonban nemcsak, hogy nem kezdett, be sem cserélték. Az Union Berlin hazai pályán 2-1-es vereséggel búcsúzott a BL-től, a Real Madridtól kapott ki. Schäfer Andrást a klubja nem nevezte az őszre a sorozatban, a magyar középpályás viszont pályára lépett a bajnokságban a Bochum otthonában, a 60. percben, de sokat nem segített, a csapata 3-0-s vereséget szenvedett. 

Fotó: EPA/Filip Singer

A Freiburg az Európa-ligában érdekelt, úgy is továbbjutott, hogy Sallai Rolandot az első félidőben bevetve 2-0-ra kikapott az angol Westham United otthonában. A vasárnapi bajnoki meccsen viszont 2-0-ra nyert, az áldozata a Köln volt, a magyar támadó a 66. percben állt be, és a 95. percben szép fejessel ő állította be a végeredményt. A német másodosztályban a Hamburg 2-0-ra győzött Nürnbergben, Németh Andrást a 85. percben küldte pályára az edzője. 

A Premier League nagy rangadója 0-0-ra végződött, a Liverpool tehát nem tudta legyőzni a Manchester Unitedet az Anfield Roadon. ezúttal is kezdett, ám Jürgen Klopp a 62. percben lecserélte. A Bournemouth a Lutont fogadta Kerkez Milossal a csapatban, és az eredményjelző 1-1-et mutatott, amikor a találkozó a 65. percben félbeszakadt, mert a vendégek csapatkapitánya, Tom Lockyer szívrohamot kapott és összeesett a pályán, emiatt sürgős egészségügyi ellátásra szorult. Később magához tért, de kórházba kellett szállítani, a legfrissebb hírek szerint az állapota stabil. Az angol harmadosztályban a Barnsley a sérült Callum Styles nélkül játszott 1-1-et hazai pályán a Charlton Athletickel.

 

Ádám volt a légió legeredményesebb játékosa

Törökországban a Rizespor még hétfőn a sérült Mocsi Attilát nem nevezve végzett 1-1-re az Ankaragücü vendégeként. A magyar védő így nem láthatta testközelből, hogy a hazai csapat elnöke, Faruk Koca a lefújás után a pályára rohant, majd leütötte Halil Umut Meler játékvezetőt. A klubvezetőt később letartóztatták, a szövetség felfüggesztette a bajnokságot, amely kedden folytatódik. Cipruson az Omonia Nicosia vezetőedzője továbbra sem favorizálja Lang Ádámot, a magyar válogatott hátvédje ezúttal is a kispadot koptatta a Karmiotissza ellen 2-1-re megnyert mérkőzés idején. A francia élvonalban viszont Loic Nego végig a pályán volt, amikor csapata, a Le Havre 3-1-re legyőzte a Nice-t.

Az olasz másodosztályban két magyar légióst figyelhetünk. Közülük Balogh Botond a cserepadról nézhette, ahogyan a Parma 0-0-t játszik a Cosenza otthonában, viszont a 77. percben beállhatott a Pisába, amely 3-2-re kikapott Palermóban. A svájci Servette csütörtökön az Európa-ligában 4-0-s vereséget szenvedett el Prágában a Slaviától, Bolla Bendegúz kezdett, és 79 percet kapott. A bajnokságban a csapata vasárnap 2-2-re végzett otthon a Luganóval, a magyar védő a 71. percben lépett pályára.

Ulsan Hyundai v Kawasaki Frontale - AFC Champions League Group I
Fotó: Getty Images/Chung Sung-Jun

Európán kívül már csak egy magyar légiós vitézkedik, ő viszont roppant eredményes volt. Az Ulszan Hyundai 2-2-es döntetlent játszott a japán Kavaszaki Frontaléval az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A dél-koreai csapat mindkét gólját szerezte, az egy ponttal pedig biztossá vált, hogy az Ulszan továbbjutott a legjobb 16 közé. A magyar válogatott támadó először egy jobb oldalról betett labdát fejelt a kapuba közvetlen közelről a 44. percben, majd a második félidő elején tizenegyeshez jutott az Ulszan, a labda mögé Ádám Martin állt, és magabiztosan a kapu jobb alsó sarkába helyezte azt. A 19-szeres válogatott csatár az ötödik BL-meccsén az ötödik gólját szerezte.

 

Borítókép: Ádám Martin kétszer is gólt ünnepelhetett (Fotó: Getty Images/Chung Sung-Jun)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.