Szoboszlai Dominik: váratlan dicséret és sosem látott felvételek + videó

Szoboszlai Dominik a 61. percben hagyta el a pályát a Liverpool és a Manchester United múlt vasárnapi, gól nélkül zárult rangadóján. A magyar futballista lecserélése meglepte a nagy rivális legendáját, a mérkőzésen szakkommentátorként dolgozó Gary Neville még pályán tartotta volna Szoboszlait. A Liverpool a meccs másnapján korábban nem látott felvételekből állított össze videót, s ez újabb bizonyítékot szolgáltat Szoboszlai Dominik liverpooli népszerűségére.

2023. 12. 19. 10:59
UK: Premier League Liverpool v Manchester United
Joe Gomez of Liverpool comes on for Dominik Szoboszlai of Liverpool during the Premier League match Liverpool vs Manchester United at Anfield, Liverpool, United Kingdom, 17th December 2023 (Photo by Mark Cosgrove/News Images) in Liverpool, United Kingdom on 12/17/2023. (Photo by Mark Cosgrove/News Images/Sipa USA) Fotó: Reuters/Mark Cosgrove/News Images/Sipa U
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a Manchester United elleni rangadó volt legjobb mérkőzése a Liverpool mezében. Ennek ellenére többeket meglepett, amikor Jürgen Klopp lecserélte a magyar futballistát. Gary Neville, a Manchester United korszakos védője szerint Szoboszlai Dominik sok gondot okozott a Vörös Ördögöknek.

Szoboszlai Dominik Liverpool Manchester United André Onana
André Onana, a Manchester United kapusa kiválóan védett a Liverpool ellen, Szoboszlai Dominik sem találta az ellenszert (Fotó: AFP/Paul Ellis)

– Tudom, messze volt a legjobbjától, de nagy lendülettel űzte Amrabatot a szélen, ez sok gondot okozott a Manchester United játékosának a mérkőzésen – idézi a Mandiner a mérkőzés alatt szakkommentátorként dolgozó Gary Neville szavait.

Maga Jürgen Klopp is visszautasította a Szoboszlai teljesítményét ért kritikákat, a német szakember kiemelte, hogy a magyar játékos lecserélésének taktikai okai voltak.

Klopp azt is hangsúlyozta, hogy egyetlen játékostól sem lehet elvárni, hogy minden egyes mérkőzésen extraklasszis futballal rukkoljon elő.

Szoboszlai Dominik meze és a Mikulás sapkája

Ezzel minden bizonnyal egyetértenek a Liverpool szurkolói is, akik körében nagy népszerűségnek örvend a klub magyar futballistája.

A Liverpool a mérkőzés másnapján tette közzé azt a videót, amely a kulisszák mögé is betekintést enged. Szoboszlai Dominik természetesen többször is feltűnik a videóban, s láthatunk felvételt olyan Liverpool-szurkolóról is, aki a magyar középpályás mezét viseli, míg a fején Mikulás-sapkát hord. Egyik társa pedig a sálján viseli Szoboszlai arcképét.

A különleges kiegészítők minden bizonnyal megjelennek majd a lelátón szerda este is, amikor a Liverpool a West Ham Unitedot fogadja az Angol Ligakupa negyeddöntőjében (21.00, tv.: Match 4).

Borítókép: Szoboszlai Dominik cseréjét nem értette Gary Neville (Fotó: Reuters/Mark Cosgrove/News Images/Sipa U)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.