Sztankovics hosszú távon Olaszországban képzeli el a jövőjét

Dejan Sztankovics szerint a csapata a sok sérült játékosa miatt is szorult a Paks mögé a labdarúgó NB I-ben, a Ferencváros edzője ugyanakkor nagyon büszke arra, hogy Európa-liga szintű csoportból jutott tovább az együttese a Konferencialiga egyenes kieséses szakaszába. Sztankovics az Olaszországba való visszatéréséről is beszélt a La Gazzetta dello Sportnak.

2023. 12. 17. 11:54
Ferencváros Dejan Sztankovics
Fotó: Ladóczki Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ egyik legnagyobb példányszámú sportlapja, a La Gazetta dello Sport megszólaltatta a Ferencváros edzőjét, Dejan Sztankovicsot. – Nagyon boldogok vagyunk. A továbbjutás már a múlt idényben is összejött a Ferencvárosnak, de most veretlenül fordul rá a kupatavaszra. Nagyon büszke vagyok, főleg azért, mert ez egy Európa-liga szintű csoport volt – kezdte a Fradi trénere, aki a nemzetközi verseny mellett az NB I-ről is szót ejtett.

Kubatov szerint bebizonyosodott, hogy Sztankovics kinevezése jó döntés volt
Dejan Sztankovics (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A bajnokságban sokszor úgy vesztünk pontokat, hogy nem érdemeljük meg. Lemaradtunk a Paks mögött, de bizakodó vagyok, mert jól dolgozunk, meglesz az eredménye. Sokkal jobban aggódnék, ha nem mi uralnánk a meccseket, de sokszor csak nincs szerencsénk. Emellett több kulcsemberünk is sérült volt… Jjó időben jön a szünet.

A szerb szakember a magyar futball fejlődését is kiemelte: „A magyar futball fejlődik. Minden klubnak van saját stadionja és sportközpontja, megvannak az infrastrukturális beruházások. Aztán ott van Marco Rossi, aki kiváló munkát végez a válogatottal.”

Sztankovicsot természetesen arról is megkérdezték, visszatérne-e Olaszországba később mint vezetőedző. 

Miért is ne? A családom ott él, a feleségem is oda-vissza ingázik. Jól érzem magam itt, kiváló hely a nyomás kezelésének megtanulásához és a tapasztalatszerzéshez, aztán meglátjuk. Amikor eljön az idő, hogy visszatérjek, készen akarok állni!

Borítókép: Dejan Sztankovics (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.