Különleges motivációval lép pályára ma este az Arsenal a Liverpool ellen

Angliában a labdarúgó FA-kupa 3. fordulójában a legjobb 32 közé jutásért játszanak a csapatok, és a slágermeccs a ma esti Arsenal–Liverpool összecsapás. A Premier League-ben listavezető vendégeknél Szoboszlai Dominik a sérülése miatt nem léphet pályára a bajnoki tabella negyedik helyén álló Ágyúsok otthonában.

2024. 01. 07. 6:20
ALISSON
Liverpool, 2023. december 23. Alisson, a Liverpool kapusa (k) és Gabriel, az Arsenal játékosa ( (k-b) az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában játszott Liverpool FC-Arsenal FC mérkõzésén Liverpoolban 2023. december 23-án. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elöljáróban ejtsünk szót az FA-kupában még pénteken játszott Brentford–Wolverhampton Wanderers meccsről; a két élvonalbeli gárda nem bírt egymással (1-1), így a kiírás értelmében 17-én újra összecsapnak,  de immár  Wolverhamptonban, itt dől el a továbbjutás. Pénteken a Brentford már a 9. percben emberelőnybe került, és ezt azért említjük, mert Tony Harrington játékvezető kör alakú piros lapot mutatott fel a brazil Joao Gomesnek. (A sárga lap a megszokott téglalap alakú volt nála.) A kör alakú piros kártyákat a színtévesztő játékosok „segítésére” vezették be, és ez nem is újdonság, de kevesen hallottak róla, és a játékvezetők is ritkán visznek magukkal ilyen formabontó kártyákat. Így a hét végén fél Anglia hüledezett, hogy vajon mi történhetett…

Tony Harrington játékvezető és a piros lapja Forrás: X/Emirates FA Cup

Szombaton az esélyesek hozták a papírformát. Rátérve a mai napra, délután pályára lép a Premier League-ben címvédő, de jelenleg egy meccsel kevesebbet játszott, az éllovas Liverpoolnál öt ponttal kevesebbet gyűjtött Manchester City. A Bajnokok Ligájában is címvédő alakulat hazai pályán játszik a másodosztályú Huddersfielddel. A Citynél csütörtökön lábsérüléséből felépülve, egy hónap kihagyás után újra edzésbe állt, de ez nem jelenti azt, hogy az idény során 19 gólnál tartó norvég támadó ma délután pályára is lép.

Most se Szoboszlai, se Szalah

combizomsérülése miatt biztosan kihagyja a Liverpool esti meccsét az Arsenal otthonában. A magyar válogatott 23 éves csapatkapitánya hétfőn, közvetlenül a lecserélése előtt sérült meg a Newcastle United ellen 4-2-re megnyert bajnoki mérkőzésen. Jó hír, hogy honfiársunk gyorsan gyógyul. Jürgen Klopp abban reménykedik, hogy csak két kupameccset kell kihagynia, a mai mellett a jövő szerdait, amelyen a Pool a Ligakupa elődöntőjének első felvonásán a Fulhamet fogadja. Egyelőre azonban az Arsenal elleni FA-kupa-meccs van a fókuszban, amit az Ágyúsok nem várhatnak jó előjelekkel: a bajnokságban a legutóbbi két meccsüket elveszítették, a West Hamtól otthon 2-0-ra, a Fulhamtől idegenben 2-1-re kaptak ki, és a tabella első helyéről a negyedikre estek vissza.

Ezt megelőzően a Liverpool és az Arsenal december 23-án a Premier League-ben Liverpoolban feszült egymásnak, az a találkozó 1-1-re végződött. A Poolban a mai meccsen Szoboszlai Dominik mellett Mohamed Szalah és Wataru Endo sem lesz ott, előbbi az egyiptomi válogatottal a jövő hét végén kezdődő Afrika-kupán, utóbbi a japán válogatottal az Ázsia-kupán szerepel.

– Lehet, hogy az Arsenal most nincs csúcsformában, de ettől még nagyon jó csapat, ezt az Anfielden is láthattuk. Senki sem számított arra, hogy az utána következő két meccsen kikapnak, ez azonban most egy nehéz időszak, amikor nagyon gyorsan jönnek egymás után a mérkőzések A londoniak a legutóbbi hazai meccsüket is elveszítették, így biztos vagyok benne, hogy most extra motivációval lépnek pályára. Ettől függetlenül képesek vagyunk legyőzni őket – szögezte le Diogo Jota, akinek „kedves” ellenfél lehet az Arsenal: a Liverpool színeiben eddig kilenc meccsen hétszer vette be a kapuját.

FA-kupa, 3. forduló, a legjobb 32 közé jutásért, az élvonalbeli csapatok mérkőzései:

Crystal Palace–Everton 0-0
Brentford–Wolverhampton Wanderers 1-1
Fulham–Rotherham (II.) 1-0
Tottenham Hotspur–Burnley 1-0
Millwall (II.)–Leicester City (II.) 2-3
Sunderland (II.)–Newcastle United 0-3
Gillingham (IV.)–Sheffield United 0-4
Queens Park Rangers (II.)–Bournemouth 2-3
Stoke City (II.)–Brighton 2-4
Chelsea–Preston (II.) 4-0
Middlesbrough (II.)–Aston Villa 0-1

vasárnap játsszák:
Luton–Bolton (III.) 15.00
Manchester City–Huddersfield (II.) 15.00, tv: Spíler 1
Nottingham–Blackpool (III.) 15.00
West Ham United–Bristol City (II.) 15.00
Arsenal–Liverpool 17.30, tv: Spíler 1

hétfőn játsszák:
Wigan (III.)–Manchester United 21.15, tv: Spíler1

Borítókép: A december 23-i meccsen ilyen nagy volt az igyekezet (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.