Guardiola aggódik, hogy sztárjátékosa nem tud ellenállni a csábításnak

Pep Guardiola nem szeretné, ha Kevin de Bruyne távozna a Manchester Citytől, de erre megvan az esély. A hírek szerint a belga futballistát Szaúd-Arábiából csábítják.

2024. 02. 27. 7:42
English Premier League - Manchester City vs Chelsea Pep Guardiola
epa11161671 Pep Guardiola manager of Manchester City in action the English Premier League match between Manchester City and Chelsea FC, in Manchester, Britain, 17 February 2024. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

32 évesen is fontos láncszeme Pep Guardiola sikergépezetének. A belga játékmester öt hónapos kihagyása után úgy tért vissza, mintha mi sem történt volna, gólokkal és gólpasszokkal jelentkezett. Érthető módon más klubok érdeklődését is felkeltette, és a távozására most van is némi esély, mivel az idény végén lejár a Manchester Cityvel kötött szerződése, szaúdi klubok pedig szívesen látnák a sztárjátékost a soraikban.

Guardiola a jövőben is a City mezében szeretné látni De Bruynét
Guardiola a jövőben is a City mezében szeretné látni De Bruynét Fotó: AFP/Jonathan Nackstrand

Persze Guardiolának ellenére van a klubváltás ötlete. – Ez rajta múlik. Szeretném, ha maradna, de nem tudom, hogy mi lesz. Hallottam róla, hogy összeboronálták őt néhány klubbal, azt viszont nem tudom, hogy kapott-e konkrét ajánlatot, meg akarják-e őt szerezni a szaúdiak – fogalmazott a katalán mester.

 

Guardiola csodálja Alonso eredményeit

Az FA-Kupában a Luton elleni nyolcaddöntőre (kedd 21.00, tv: Spíler 1) készülő Manchester City vezetőedzője sajtótájékoztatóján egykori játékosáról, Xabi Alonsóról is beszélt, akit most Guardiola csapatának fő riválisa, a Liverpool szeretne megszerezni az idény végén távozó Jürgen Klopp utódjának. Guardiola nem titkolta, csodálója a spanyol edzőnek.

– Ha arról kérdeznek, hogy milyen munkát végez, csak annyit tudok válaszolni, hogy lenyűgöz, amit csinál. Az övé az egyetlen csapat, amelyik minden sorozatot figyelembe véve még veretlen, és emellett a Bayern Münchennel is harcol a Bundesligában. Most tartanak az idény legjobb és legnehezebb részénél, mert még nem nyerhetik meg a bajnokságot, de elveszíteni még elveszíthetik, miközben mindenki azt gondolja, hogy már övék a cím. De nincs vége, amíg nincs vége – magyarázta Guardiola, majd tovább folytatta Xabi dicséretét: – Nagyon szerencsés voltam, hogy két idényen keresztül a kezeim alatt játszott. Rendkívül intelligens futballista volt.

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: EPA/Peter Powell)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.