Nagybetűs meccs vár a Ferencvárosra, Sztankovics mindenkit bevonna

A Ferencváros az Olimpiakoszt fogadja február 22-én, csütörtök este az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjéért zajló párharc visszavágóján. Pireuszi győzelmének köszönhetően összesítésben a görög együttes vezet 1-0-ra. A Groupama Arénában rendezendő mérkőzés előtti napon, szerdán az FTC a vezetőedző, Dejan Sztankovics és a csatár, Varga Barnabás részvételével tartott sajtótájékoztatót a Groupama Arénában.

2024. 02. 21. 13:01
STANKOVIC, Dejan
Budapest, 2024. február 21. Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetõedzõje a csapat sajtótájékoztatóján a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott, Ferencvárosi TC - Olimpiakosz visszavágó mérkõzés elõtti napon a fõvárosi Groupama Arénában 2024. február 21-én. A magyar bajnok 1-0-ás hátrányba került az elsõ összecsapáson a görögországi Pireuszban. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Már a középkezdéshez is felálltunk, ugyanis a partjelző nem intett lest, de nyilván sejtettük, hogy VAR-vizsgálat folyik. Kellemetlen volt, hogy mindjárt az elején megszerezhettük volna a vezetést, mégis visszavonták, de ez nem törte meg a csapatot, tudtuk ugyanazt játszani, amit szerettünk volna – emlékezett vissza az első válaszában Varga Barnabás, aki a görögországi találkozó 2. percében a kapuba fejelt, ám találatát érvénytelenítették. – Az 1-0-s állás nem nagy előny, szerintem hasonló játékot tudunk majd játszani, mint a múlt héten. Jó akcióink voltak, működött a játék, amit eltervezett a mester. Biztos vagyok benne, hogy most is lesznek majd lehetőségeink. Mindenképpen szeretnénk megörvendeztetni a szurkolókat.

VARGA Barnabás
A gólerős Varga Barnabásban ezúttal is bíznak az FTC szurkolói. Fotó: Illyés Tibor

Lapunk kérdésére válaszolva Varga Barnabás arról is beszélt, hogy milyen várakozás előzi meg a csütörtöki meccset a csapat körében.

– Elhalasztottuk a hétvégi bajnoki mérkőzést, hogy tudjunk frissíteni a csapaton. Ez jót tett nekünk, hiszen sokat kivett belőlünk a múlt heti mérkőzés. A csütörtöki a szezon meccse lesz nekünk, mindenképp frissen szerettünk volna belemenni. Úgy gondolom, a hangulat is jó, készen állunk a holnapi mérkőzésre – jelentette ki a magyar válogatott támadó, aki hozzátette: ő maga még nincs 100 százalékos állapotban egy korábbi sérülése után, de már közelít hozzá.

Varga Barnabás után az FTC szerb szakvezetője, Dejan Sztankovics vette át a szót.

– Amióta szeptemberben megérkeztem a Ferencvároshoz, még nem volt olyan hosszú munkahetem, mint a mostani. Sokan az év meccsének nevezik az Olimpiakosz ellenit, én viszont úgy gondolom, hogy ez most a pillanat meccse. Megfelelően felkészültünk rá – felelte érdeklődésünkre a tréner. – Ez lesz számunkra a nagybetűs meccs, mindenkit szeretnék ebbe bevonni. Nemcsak a játékosokat, hanem az egész klubot, a társaimat, a szurkolókat is. Egyetlen közös blokkot fogunk alkotni, közösen fogunk kiállni. Amikor azt mondtam, hogy poklot szeretnék, azt komolyan is gondoltam. Azt akarom, hogy a játékosok ne csak nézzék a meccset, legyenek részesei. Azt akarom, ne guruljanak dühbe, ha valami nem sikerül, hanem higgyenek az utolsó pillanatig abban, hogy győzhetünk, bízzanak a csapatban! Tudom, hogy ezt követően is lesznek mérkőzéseink, de ez „A” meccs, ebben közösen kell hinnünk, közösen kell harcolnunk.

Sztankovics természetesen figyelemmel követte az Olimpiakosz vasárnapi, PAOK elleni, 4-1-es sikerrel zárult találkozóját is.

– Történtek fontos változások az Olimpiakosznál is. Rendkívül jól, szervezetten és agresszíven játszottak a hétvégén, több csere is történt náluk a két meccs között. Van egy olyan játékosuk, aki nem tarthatott velük Budapestre, viszont vannak olyanok, akik ellenünk is játszottak és most is itt lesznek. Felkészültünk az ellenfélből, készen állunk a csütörtöki visszavágóra – válaszolta Dejan Sztankovics.

Az FTC–Olimpiakosz KL-meccset csütörtök 21.00-kor kezdik, az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Borítókép: Dejan Sztankovics az FTC szerdai sajtótájékoztatóján (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.