Halálos fenyegetést kapott a világbajnok futballista egy drogkartelltől

Halálos fenyegetést kapott a 137-szeres válogatott argentin világbajnok Ángel Di María, amelyet egy drogkartell neki és a családjának címzett. A futballista egy hete jelentette ki, hogy Rosarióban szeretné befejezni a pályafutását, ugyanakkor aggodalmát fejezte ki a város közbiztonsága miatt, és ez váltotta ki a bűnözők haragját.

2024. 03. 26. 15:00
Ángel di María fohászkodhat, hogy a bűnözők ne tartsák be az ígéretüket Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnok argentin válogatott Costa Ricát fogadja magyar idő szerint szerda hajnalban, egy játékosa, Ángel Di María azonban cseppet sem felszabadultan készül erre a találkozóra. A portugál Benfica csatára, illetve a családja vészjósló fenyegetést kapott, amelyet nagyon is tanácsos nem figyelmen kívül hagynia. A 137-szeres válogatott világbajnok Ángel Di María azzal váltotta ki egy drogkartell haragját, hogy egy múlt heti interjúban aggodalmasan  fogalmazott Rosario közbiztonságáról.

Fotó: AFP

A Buenos Aires Times szerint a fővárostól 300 kilométerre északra fekvő, 1,3 millió lakosú Rosariót megbénította, hogy néhány bűnözői banda négy gyilkosságot is elkövetett a közelmúltban, ezért két hete leállt a közlekedés és a tanítás az iskolákban. Erre mondta a futballista, hogy érezhető a bizonytalanság a városban, ami nem hangzik erősen, mégis kivágta a biztosítékot a bandánál. A fenyegetést egy cetlire írták, és helyi idő szerint hétfő hajnali fél háromkor dobták ki egy szürke autóból a Funes-hegy lábánál található Miraflores lakóközösség bejáratánál, ahol Di María családjának több tagja, köztük az édesanyja is megszállt – és ahol Di María is meg szokott pihenni rendszeresen.

 

A fenyegető levél tartalmát a helyi hatóságok nem hozták nyilvánosságra, mert a bűnszervezetek kezére játszana, ha ezt megtennék, ezzel ugyanis a bűnözők nyilvános felfordulást akarnak elérni a városban. Rosariói lapok azonban megtudtak néhány részletet: 

Mondd el a fiadnak, Ángelnek, hogy ne térjen vissza Rosarióba, különben tönkretesszük azzal, hogy megöljük az egyik családtagját

 – idézték a Di María családnak küldött üzenetet, hozzátéve, hogy a tartomány kormányzója, Maximiliano Pullaro sem tudja a játékost és a szeretteit megmenteni. A futballista egy hete azt is bejelentette, hogy nevelőegyesületénél, a Rosario Centralnál szeretné befejezni pályafutását. „Cetlik helyett golyókat és halott embereket hagyunk magunk után” – állt a levél végén a Reuters szerint.

– Ángel tudja, hogy mindenben támogatjuk őt, bármire is van szüksége. Az a fontos, hogy játsszon, ez talán eltereli a figyelmét erről az esetről – mondta Lionel Saloni, a Costa Rica elleni felkészülési meccsre készülő argentin válogatott szövetségi kapitánya, aki azt is elárulta, hogy Di María helyet kap a kezdőcsapatban. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.