A cél megnyerni a szombati meccset is – ezt várja Norvégiától a válogatott játékosa

Magabiztos győzelemmel rajtolt a tatabányai rendezésű olimpiai selejtezőtornán a magyar férfi kézilabda-válogatott. A lefújást követően a Telekom Veszprém kézilabdázójával, Ligetvári Patrikkal beszélgettünk a meccsről, annak hangulatáról, illetve már a következő feladatról is.

2024. 03. 15. 5:27
LIGETVÁRI Patrik
Tatabánya, 2024. március 11. Ligetvári Patrik, a magyar válogatott tagja a tatabányai kézilabda olimpiai selejtezõtorna elõtt tartott edzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 11-én. A magyar együttes március 14-én Tunéziával, 16-án Norvégiával, másnap Portugáliával játszik. A csoport elsõ két helyezettje jut ki a nyári, párizsi olimpiára. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtök este 33-24-re legyőzte Tunéziát az olimpiai selejtezőtorna első napján. A másik mérkőzésen Norvégia 32-29-re nyert Portugália ellen. A győztes rajt után a Telekom Veszprém játékosa, Ligetvári Patrik válaszolt lapunk kérdéseire.

magyar férfi kézilabda-válogatott, olimpiai selejtező, Tunézia, Norvégia, Chema Rodriguez, Bodó Richárd, Lékai Máté
A győztes meccs után a szurkolókkal ünnepelt a csapat (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

 

Tunézia után, Norvégia előtt

– Úgy éreztük, hogy kézben tudtuk tartani a Tunézia elleni meccset. Az első félidőben volt egy időszak, amikor az ellenfél vissza tudott jönni annak ellenére is, hogy több góllal vezettünk, ekkor a szövetségi kapitány jól nyúlt bele a mérkőzésbe, egyből cserélt. Bár magabiztos előnyünk volt, az volt a célunk, hogy a második félidőt is megnyerjük legalább egy góllal. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de nyertünk, számunkra most ez a legfontosabb – jelentette ki Ligetvári Patrik.

A selejtezőtorna következő, szombati játéknapján Magyarország a nyitómeccsét szintén megnyerő Norvégiával csap össze.

– A következő meccsre nagyon fel kell készülnünk, láthattuk, milyen erőt képvisel Norvégia. A célunk, hogy megnyerjük a szombati találkozót is – mondta lapunknak a balátlövő. – Futós kézilabdára számítok, arra, hogy nem hagyják majd, hogy cseréljünk. Inkább a lerohanásokra fognak koncentrálni a norvégok, abban nagyon erősek. Várhatóan nagy tempó lesz, de ezt is meg kell oldanunk.

BAHA, Hazem; LIGETVÁRI Patrik; ANCSIN Gábor
Ligetvári Patrik Norvégia ellen is nagy tempóra számít (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

„Együtt meg kell, hogy csináljuk”

Csütörtökön csaknem ötezer szurkoló látogatott ki a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokba, Ligetvári Patrik hálás a közönség támogatásáért.

– Nagyon jó hangulat uralkodott ahhoz képest, hogy még csak csütörtök volt, a 21 órai kezdés ellenére is sok ember kilátogatott, nagy hála és köszönet nekik, hogy buzdítottak minket. Biztos vagyok benne, hogy hétvégén még többen lesznek. Együtt meg kell, hogy csináljuk ezt, ki szeretnénk jutni az olimpiára – zárta gondolatait Ligetvári Patrik.

Folytatás március 16-án, szombaton, akkor 17.00-tól Portugália–Tunézia, majd 19.30-tól Norvégia–Magyarország mérkőzéseket rendeznek. A vasárnapi torna végén a csoport első két helyezettje kijut a nyári, párizsi rendezésű olimpiára.

A többi játékos a következőképpen értékelte a Tunézia feletti győzelmet:

Borítókép: Ligetvári Patrik már a következő mérkőzésre készül (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.