Megvan a Győri ETO kézilabdacsapatának új edzője

A holland női kézilabda-válogatott svéd szövetségi kapitánya, Per Johansson veszi át a Győri Audi ETO KC irányítását – közölte hétfőn a Rába-parti klub.

Forrás: MTI2024. 03. 18. 11:09
Per Johansson
Netherlands' head coach Per Johansson reacts during the quarter final match between The Netherlands and Norway of the IHF World Women's Handball Championship in Trondheim, Norway on December 12, 2023. (Photo by Beate Oma Dahle / NTB / AFP) / Norway OUT Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az új vezetőedzővel a szezon végéig szóló megállapodást kötöttek, és a vasárnapi, Vác elleni hazai bajnokin ül le először a győri kispadra, addig Kun Attila vezeti a csapatot.

A szakember holland szövetségi kapitányi posztját is megtartja, emellett lesz péntektől az ETO trénere is, ahol a csapatnál kevesebb mint egy idényt eltöltő Ulrik Kirkely helyét veszi át.

– Köszönöm Kun Attilának minden játékos és az összes kollégám nevében is, hogy ismét elvállalta a keret irányítását a Magyar Kupa döntőt követően. Nem volt egyszerű a dolga, de a Budaörs elleni győzelem is megmutatta, hogy jól közelített a lányokhoz, akik jó teljesítménnyel hálálták meg a munkáját. Attila vezeti az Alba Fehérvár elleni meccsen is a keretet – mondta Vanyus Attila, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

– Gyorsan kellett döntenünk és a lehető legjobbat kellett választanunk a kupadöntő után. Kollégáimmal számításba vettük a jelölteket, majd egy szűkebb kört határoztunk meg azon szakemberek közül, akik elérhetők voltak, valamint képesek lehetnek a csapat vezetésére. Többekkel egyeztettünk és a legalkalmasabbnak Per Johansson bizonyult, aki nemcsak rendelkezik már ilyen helyzetben rutinnal, hanem hihetetlenül motivált is egyben – közölte Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. másik ügyvezetője.

A sportvezető hozzátette: úgy vélik, rá van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy elérje a Bajnokok Ligájában a szezon elején kitűzött célját, azaz a négyes döntős részvételt.

Az új vezetőedző azt emelte ki, hogy egy idény közbeni edzőváltás nem egyszerű, de pályafutása során volt már hasonló helyzetben, épp ezért hiszi, ez a rutin most segíti majd a feladatát.

– A csapatot jól ismerem, a világ egyik legerősebb kerete van Győrben, élmény lesz ezekkel a játékosokkal együtt dolgozni. Őszinte, egyenes megbeszélést folytattam a klub vezetésével, és egyetértettünk abban, hogy egyelőre csak ebben a szezonban gondolkodunk közös munkában. Be akarunk jutni a négyes döntőbe a Bajnokok Ligájában. Győr a női kézilabdázás fellegvára, itt bármikor megtiszteltetés dolgozni. Várom már a közös munkát a lányokkal – nyilatkozta Per Johansson vezetőedző.

A svéd edző 2022 óta vezeti a holland női kézilabda-válogatottat, a 2023-as világbajnokságon ötödik helyet ért el a németalföldi csapattal. Korábban 2017 és 2020 között irányította Montenegró, valamint 2008 és 2012 között Svédország válogatottját, utóbbival 2010-ben ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon.

Klubedzőként svéd egyesületek mellett két alkalommal vezette a CSM Bucuresti csapatát (2017, 2018), amellyel mindkét szezonban BL-bronzérmet szerzett. 2020-tól az orosz Rosztov-Don gárdáját edzette, de a 2022 februárjában kitört orosz–ukrán konfliktus miatt el kellett hagynia csapatát.

A svéd tréner munkáját Holanek Zoltán edző és Kiss Éva kapusedző segíti Győrben.

Borítókép: Per Johansson (Fotó: AFP/NTB/Beate Oma Dahle)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.