Messi jót nevethet, Mateu Lahoz kommentálta a Real-balhét

A Real Madrid legutóbbi, szombati bajnokija meghökkentő végjátékot hozott. Jesús Gil Manzano néhány másodperccel azelőtt fújta le a meccset, hogy Jude Bellingham a Valencia kapujába fejelt. A győztes gól helyett Bellinghamnek piros lap jutott, s bajba kerülhet a Real Madrid másik klasszisa, Vinícius Júnior is a meccs után tett nyilatkozata miatt. Megszólalt az ügyben Lionel Messi korábbi „kedvenc” bírója, Antonio Mateu Lahoz is.

2024. 03. 04. 9:57
Real Madrid Valencia Jude Bellingham Jesús Gil Manzano
Fotó: Real Madrid/Antonio Villalba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid végül megúszta. A csapat ugyan nem nyert a Valencia ellen, de így is növelte előnyét a La Liga tabellájának élén, ugyanis a második helyen álló Girona kikapott, a harmadik Barcelona is csak egy pontot szerzett a múlt hét végi fordulóban. Ettől persze még a fővárosiak úgy érzik, járt volna nekik a három pont a Valencia ellen. Antonio Mateu Lahoz, a korábbi játékvezető szerint is túl korán fújta le a szombati meccset Jesús Gil Manzano, elemzésében pedig Mateu Lahoz olyat talált mondani, amire vélhetően egy közmondással felelne.

Lionel Messi Antonio Mateu Lahoz
Antonio Mateu Lahoz és Lionel Messi a katari vb-n, az argentin akkor sem volt elégedett a sípmesterrel. Fotó: AFP/Jose Breton

– A játékvezetőknek túl nagy az egójuk. Nem a futballért dolgoznak, a játékvezetői bizottság találkozói fontosabbak nekik. Aggasztó, hogy valaki, aki tizenegy éve vezet magas szinten, és Spanyolországot képviseli majd az Európa-bajnokságon, ilyen döntést hoz. Rendszerszintű hibáról van szó, az első félidő lefújásának időzítése is borzasztó volt – mondta Mateu Lahoz, aki hozzátette: szerinte Gil Manzano jó értékelést kapott volna a játékvezetői bizottságtól, ha nincs a meccs végi jelenet.

 

Mit gondol Lionel Messi Mateu Lahozról?

Mateu Lahoz szavai több szempontból is furcsán csengenek. Egyrészt ő volt az, akiről Lionel Messi azt mondta, hogy az egóját tolja előtérbe, és állandóan szerepelni akar.

Másrészt Mateu Lahoz úgy került be a legutóbbi világbajnokság játékvezetői keretébe, hogy a spanyol bajnokságban akkoriban az értékelések alapján már az egyik legrosszabb bírónak számított.

 

Bellingham mellett Vinícius Júniort is eltilthatják

a lefújás után piros lapot kapott , s bár ez ellen fellebbez a Real Madrid, az angol játékos aligha ússza meg az eltiltást. Sőt akár erre a sorsra juthat a Valencia elleni duplája után is. Természetesen nem a góljai, hanem a meccs után tett nyilatkozata miatt.

– A végén nem tudtuk megnyerni a meccset, mert nem engedték nekünk – mondta a brazil támadó a Real Madrid TV-nek.

A közelmúltban már nem egy játékossal előfordult a spanyol bajnokságban, hogy a játékvezető ténykedésére tett nyilvános megjegyzés miatt több meccsre szóló eltiltást kaptak.

 

Borítókép: A Real Madrid játékosai letámadják Jesús Gil Manzanót, miután a játékvezető szerintük túl korán fújta le a meccset (Fotó: Real Madrid/Antonio Villalba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.