Marco Rossi fájdalmasan szép igazságát az Inter olasz legendája mondta ki

Óriási elismerést kapott Marco Rossi, akiről egykori csapattársa, az Internazionale színeiben olasz bajnok és európai kupagyőztes, az olasz válogatottal pedig világbajnoki bronzérmes Riccardo Ferri osztott meg kulisszatitkokat. Az Inter legendája szerint a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bizonyos szempontból Pep Guardiolához és Carlo Ancelottihoz hasonlatos. Ferri állítja: Marco Rossi minden elégtételt megérdemel.

2024. 04. 02. 5:05
ROSSI, Marco
Budapest, 2024. március 22. Marco Rossi szövetségi kapitány a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riccardo Ferri személyesen is jól ismeri a magyar válogatott szövetségi kapitányát, hiszen és ő csapattársak voltak a Sampdoria színeiben az 1994–1995-ös idényben az olasz élvonalban. Mi több, a védelem közepén még riválisok is lehettek. Ferri akkoriban már rutinos sztár volt, előtte 13 évig volt az Inter játékosa, amelynek színeiben 1989-ben olasz bajnok volt, az UEFA-kupát pedig kétszer is megnyerte.

US Sassuolo v FC Internazionale - Serie A
Riccardo Ferri az US Sassuolo–Inter meccsen 2022. október 8-án. Az olasz válogatott korábbi védője Marco Rossi rajongója. Fotó: Europress/AFP/Gianluca Ricci

– Marcót személyesen a Sampdoriába szerződésem után ismertem meg, azelőtt csak közös barátaink voltak – nyilatkozta a World Soccer magazin magyar kiadásának márciusi, debütáló számában Ferri. – Igazi profi volt, alázatos, elhivatott, remek humorérzékkel megáldott játékos és ember. Gyakran tréfálkoztunk a fejünk méretével: azt mondogattuk egymásnak, azért a tiéd a nagyobb. Két olyan ember viccelődése volt ez, akik tisztelték és kedvelték egymást.

A 45-szörös olasz válogatott Ferri, az 1990-es vb-n bronzérmes csapat tagja hűséges bajtársként írta le Rossit, akiben nagy volt az összetartozás-érzés. – Rengeteget futó és roppant nagyvonalúan játszó, a levegőben is erős védő volt – emlékezett vissza, milyen futballista volt Marco Rossi.

Olyan, mint Guardiola és Ancelotti?

Ferri érdekes párhuzamot vont a magyar válogatott szövetségi kapitánya, és a világ két talán legismertebb vezetőedzője között.

ROSSI, Marco
Marco Rossi messzire jutott a magyar válogatottal. Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Az olyan nagyokról, mint Pep Guardiola vagy Carlo Ancelotti, akik kitűnő játékosok is voltak, sem sejtettük futballistakorukban, hogy edzőként még jobbak lesznek. Hozzájuk hasonlóan Marcóról sem gondoltuk volna ezt – fejtette ki az Inter legendája. – Sokat dolgozott és tanult pályafutása alatt, az eredményeit pedig alighanem az elhivatottságának és kitartásának köszönheti.

 

Az Inter-legenda: Marco Rossi és az elégtétel

Ferri is jól ismeri Rossi történetét, amely edzőként csaknem hamar véget ért Olaszországban, ahol csak alacsonyabb osztályú csapatoknál kapott lehetőséget, a megélhetése sem volt teljesen biztosított, mígnem a Honvéd hívására először 2012-ben kapott kispadot Magyarországon, a sztori folytatása pedig közismert.

– Hosszú és nehéz utat járt be, mire eljutott a méltó megbecsültségig, és ezt Olaszországon kívül kellett megtalálnia – mondta ki Rossi fájdalmas és egyben szép igazságát Ferri. – Igazán örülök neki, minden elégtételt és sikert megérdemel. Nemrégiben beszéltünk, s megragadtam az alkalmat, hogy gratuláljak neki. Ha ritkán is váltunk szót, azok közé tartozik, akikkel mindig nagy élmény elbeszélgetni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.