Thomas Müller nagy meccsén a Bayern München kínos pofonba szaladt bele

A Bayern München a félidőben 2-0-ra vezetett, végül mégis 3-2-es vereséget szenvedett a legelső Bundesliga-idényét teljesítő Heidenheim otthonában. A Bayer Leverkusen viszont újra nyert, 1-0-ra verte Schäfer András csapatát, az Union Berlint, így hat fordulóval a zárás előtt már tizenhat pont a Leverkusen előnye. Jövő héten matematikailag is eldőlhet, hogy tizenegy bajnoki cím után megszakad a Bayern München hazai sikersorozata. A magyar rangadót simán megnyerte az RB Leipzig a Freiburg otthonában.

2024. 04. 06. 17:46
Thomas Müller Bayern München Heidenheim Bundesliga
Thomas Müller jubileumi meccse nem sült el jól a Bayern München számára Fotó: X/FC Bayern München
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ünneplésére készült a Bayern München. A klublegenda hétszázadik meccsét játszotta a bajorok mezében, s az első félidő után úgy tűnt, minden rendben van a Bayern szempontjából. és Serge Gnabry góljával 2-0-ra vezetett Thomas Tuchel csapata a Heidenheim otthonában. Ekkor senki sem gondolta volna, hogy amikor Thomas Müller elhagyja a pályát, már 3-2 áll az eredményjelzőn. Ez lett a végeredmény is, a Bundesliga abszolút újonca óriási fordítást mutatott be.

Bayern München Heidenheim
A Heidenheim nemcsak utolérte, le is győzte a Bayern Münchent (Forrás: X/FC Bayern München)

A Bayern München veresége nem is elsősorban a Bundesliga miatt kínos, ott már amúgy sem volt reális esélye Thomas Tuchel csapatának, hogy befogja a szárnyaló Bayer Leverkusent. Három nappal az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntős párharc első, londoni felvonása előtt azonban aligha tett jót ez a pofon a müncheni morálnak.

Egy sikerre a Leverkusen a történelmi aranytól

A Leverkusen ezúttal sem botlott, Florian Wirtz büntetőjével 1-0-ra nyert az Union Berlin otthonában, amelyből a tizenegyes előtt Robin Gosens piros lapot kapott. a berlini kezdőcsapat tagja volt, a 63. percig volt a pályán.

A Bayer Leverkusen bukott már el nyerő helyzetből bajnoki címet, de hat forduló alatt aligha tud tizenhat pont előnyt elveszíteni. Xabi Alonso csapata egyetlen győzelemre került a klubtörténet első Bundesliga-aranyától, jövő vasárnap a Werder Bremen ellen, hazai pályán matematikailag is biztossá teheti a végső sikert.

Gulácsi és Orbán boldog lehet

A magyar rangadón egyértelmű volt a siker receptje: az RB Leipzig, amelynek színeiben és is végigjátszotta a meccset, simán, 4-1-re nyert a Freiburg otthonában, amelyben és is csak a kispadon kezdett. Sallai végül az utolsó negyedórára lehetőséget kapott, de addigra már kialakult a végeredmény. A meccsen Sallai és Orbán is sárga lapot kapott.

A lipcseiek a győzelemmel feljöttek a biztos Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyre, ugyanis a Dortmund kikapott a Stuttgarttól. Utóbbi újabb sikerével pontszámban utolérte a Bayernt.

 

Bundesliga, 28. forduló

Heidenheim–Bayern München 3-2
Freiburg–RB Leipzig 1-4
Union Berlin–Bayer Leverkusen 0-1
Eintracht Frankfurt–Werder Bremen 1-1
Köln–Bochum 2-1
Mainz–Darmstadt 4-0
Borussia Dortmund–Stuttgart 0-1

Az élmezőny állása
1. Leverkusen 76 pont
2. Bayern 60 (80-36)
3. Stuttgart 60 (64-34)
4. Leipzig 53 (64-33)
5. Dortmund 53 (55-33)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.