Copa America 2024: Neymar a legnagyobb hiányzó – az új brazil zseni ott van, de várni kell rá

Őrségváltás történhet a brazil futballválogatott háza táján. A korábbi évek elsőszámú brazil klasszisa, Neymar nem lesz ott a Copa America 2024 küzdelmei során, az ajtókon ugyanakkor már ott dörömböl az új tinisztár, aki a jóslatok szerint átveszi majd az ő örökségét.

2024. 06. 24. 21:29
ENDRICK
Guarulhos, 2022. december 15. 2022. május 8-án készült kép az SE Palmeiras labdarúgóklub utánpótlás csapatában játszó brazil Endrickrõl a brazíliai Guarulhosban. A Real Madrid 2022. december 15-én leigazolta a brazilok egyik legnagyobb futballtehetségét, a 16 éves Endricket, aki nagykorúvá válásakor, 2024 júliusában csatlakozik az egyesülethez. A labdarúgó idén a Palmeiras történetének legfiatalabb játékosa lett, aki a felnõttek között pályára lépett, majd a gólszerzõk rangsorában is rekordot döntött. MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra Fotó: Fernando Bizerra
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt bő egy évtizedben kétségkívül Neymar volt az a futballista, aki az éppen aktuális brazil válogatott legismertebb futballistájának számított, ám a Barca és a PSG korábbi, az Al-Hilal jelenlegi klasszisa kihagyja a Copa America 2024-et.

NEYMAR
Neymar nem állhat Dorival Junior, Brazília kapitánya rendelkezésére a Copa America 2024 küzdelmei során (Fotó: Neil Hall/MTI)

Copa America 2024: miért maradt ki Neymar?

Természetesen nem arról van szó, hogy labdazsonglőr nem férne be Dorival Junior, Brazília szövetségi kapitányának elképzeléseibe, hanem még az októberben elszenvedett súlyos sérülése miatt nem vehet részt a kontinenstornán. 

Bármilyen elképzelhetetlennek tűnt is előzetesen egy brazil válogatott Neymar nélkül, a Selecao rajongói kénytelenek lesznek elviselni Neymar hiányát az USA-beli torna meccsein.

 

Ugyanakkor világsztárokból és futballzsenikből nem lesz hiány, több olyan fiatal is tagja a brazil nemzeti válogatott keretének, aki már több, mint tehetség: Vinicius Junior, Rodrygo és Evanilson is nyugodtan nevezhető világklasszis futballistának.

De a Copa America 2024 talán legizgalmasabb kérdése az lehet, hogy berobban-e végleg a nemzetközi futballba az utóbbi évek legnagyobb tehetségének számító csodagyerek, Endrick. A 2006-an született fenomén legutóbb egyébként azzal került be a hírekbe, hogy búcsúmeccsén könnyek között hagyta el a játékteret, hogy a Palmeiras mezét lecserélje a Real Madridéra, ahol többek között a fentebb már említett Vinicius Junior és Rodrygo is a csapattársai lesznek majd.

Endrick a tavalyi év végén mutatkozott be a brazil válogatottban, márciusban pedig már az első találatát is megszerezte: minden idők legfiatalabb játékosa lett, aki gólt szerzett a Wembley Stadionban, hivatalos felnőtt meccsen. A 80. percben elért találat egyben a brazilok 1-0-s győzelmét is jelentette a házigazda angol válogatott ellen.

 

Miért vár a brazil edző, Dorival Junior az ifjú titán bevetésével?

Brazília kedden hajnalban kezdi meg a szereplését a Copa America 2024 küzdelmei során, a Costa Rica elleni találkozón azonban Endrick nem lesz a kezdőcsapat tagja, legalábbis erről beszélt a találkozót megelőzően a brazilok szövetségi kapitánya.

Szeretném a pályára küldeni őt, és az meg is fog majd történni előbb-utóbb. Lehet, nem is kell sokat várni, mert rendkívüli futballista. Kiváló képességekkel rendelkezik, az egyik legígéretesebb játékos 

– dicsérte támadóját Dorival Junior, ám a brazil edző ugyanakkor türelmet kért a tinisztárral kapcsolatban, és előrevetítette, hogy nem fog Endrick lehetőséget kapni a brazilok első meccsén.

Brazília Costa Rica elleni találkozójára magyar idő szerint kedd hajnali 3 órakor kerül majd sor.

 

A másik nagy dél-amerikai sztár, Lionel Messi Neymarral ellentétben egyébként ott van a Copa America 2024 nevezett játékosai között, viszont az argentin drukkerek nagyon aggódhattak érte az első meccsen. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.