Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ezért jár jól Hamilton távozásával a Mercedes

A Formula–1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton a gyengélkedő Mercedestől a Ferrarihoz igazol az idény végén. A brit pilóta távozása lendületet adhat az istállónak Hamilton csapattársa, George Russell szerint.

2024. 06. 01. 17:54
Lewis Hamilton az imolai pályán
Lewis Hamilton az imolai pályán Fotó: MTI/AP/Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét idény után döntött úgy hogy elég volt a Mercedesből, és gyerekkori álmát teljesítve inkább a Ferrari tűzpiros autóit vezeti a jövőben. A brit pilóta 82 futamgyőzelmet ünnepelt a német istálló versenyzőjeként, és hét vb-címéből hatot itt hódított el, de 2020-ban véget ért a közös sikerszéria, Hamilton pedig 2024 elején úgy döntött, az idény végén elköszön a Mercedestől.

Russellnek (balra) három idény jut(ott) Hamilton csapattársaként
Russellnek (balra) három idény jut(ott) Hamilton csapattársaként Fotó: AFP/Pedro Padro

A hétszeres világbajnok döntése váratlanul érte a csapata tagjait, de azóta a másik pilóta másik versenyzője, George Russell rávilágított, nyerhetnek Hamilton távozásával.

– Ez egy új kezdet a Mercedes számára. A csapattagok közül rengetegen osztoztak Lewis sikereiben, de a változás gyakran új lökést ad az embereknek. Ez Lewisra is igaz. Mindenkinek alkalmazkodnia és fejlődnie kell, és mi most az alapoktól építkezünk. Jó, hogy Lewis most hagy el bennünket, és nem 2021-ben tette. Az sokkal nehezebb lett volna mindenkinek – vélekedett a brit versenyző.

Russell nem először győzheti le Hamiltont

Russell Hamilton azon kevés csapattársa közé tartozik, aki képes volt legyőzni a rekordbajnokot. Russell mindjárt az első Mercedesnél eltöltött idényében, 2022-ben több pontot szerzett, mint honfitársa, tavaly Hamilton volt a jobb, idén azonban újra Russell vezet. Az időmérőkön 7-1, a futamokon 5-2 az arány a javára, pontokból pedig tizenkettővel (54–42) gyűjtött többet Hamiltonnál. Russell persze nem henceg ilyesmivel.

– Az a feladatom, hogy legyőzzem a csapattársam, és a lehető legtöbbet kihozzam az autóból – nyilatkozta a Daily Mailnek a 26 éves versenyző.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.