Egy ír újság beletaposott Szoboszlaiba és a magyar válogatottba

A magyar válogatott kedden egy 93. percben kapott buta góllal 2-1-re kikapott Dublinban Írországtól. A hazai csapat győzelme után az Irish Mirror újságírója, Eamon Dunphy hosszasan sajnálkozik azon, hogy hazája válogatottjának a tagjai nyaralnak, miközben a teljesen semmitmondó magyar csapat ott lesz az Európa-bajnokság mezőnyében, Szoboszlai Dominiknak pedig nem szabadna Liverpool-szintű csapat közelébe sem kerülnie, legfeljebb a Premier League középmezőnyébe való.

2024. 06. 06. 19:02
Szoboszlai Dominik és Marco Rossi csapata rendkívül rossz kritikát kapott az Irish Mirrir kolumnistájától Forrás: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennyire már régen pocskondiázták a magyar válogatottat és Szoboszlai Dominikot. Eamon Dunphy, az Irish Mirror hírhedt újságírója a kedd esti Írország–Magyarország mérkőzés után terjedelmes cikkben osztotta meg gondolatait a látottakról, és a 2-1-es vereséget szenvedett magyar együttesről igen csak leszedte a keresztvizet. A szerző bevezetésként azon kesereg, hogy a jövő hét végén kezdődő Európa-bajnokság sok remek csapata között az ír nem szerepel, pedig Németország könnyen elérhető hazája szurkolói számára, akik ott nagyszerűen éreznék magukat. 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az önsajnálatot folytatva így fogalmaz: „Ehelyett mindannyian otthon fogunk ülni, arcunkat az üveghez szorítva irigykedve. És sajnálkozni is fogunk, mert Írország ugyanolyan jó, mint néhány csapat az Eb-n, efelől semmi kétségem.” Magyarország bezzeg ott van az Eb mezőnyében, ami szerinte vicc, majd végigmegy szinte az egész kereten. 

Jürgen Klopp tantusza

„Első számú kapusuk Gulácsi Péter, aki öt évet töltött a Liverpoolban úgy, hogy egyetlen meccset sem játszott. Magyarország legtapasztaltabb védője Lang Ádám, aki a ciprusi Omoniánál játszik. A középpályán olyan játékosaik vannak, mint Nagy Ádám, aki az olasz másodosztályban szereplő Spezia játékosa, Gazdag Dániel a Philadelphia Unionból és a Sunderlandből érkező Callum Styles, a Sunderland a 16. helyen végzett a Championshipben. Elöl a magyarok Martin Ádámra számítanak, aki a koreai bajnokságban vegetál, valamint Vancsa Zalánra, aki Belgiumban a második ligában szerepel.”

 

Ezután áttér Szoboszlai Dominikra: „Természetesen van egy sztárjátékosuk. Legalábbis egyesek szerint az, ami igen furcsa. Én láttam már eleget Szoboszlai Dominikot ahhoz, hogy tudjam, nem szabadna egy Liverpool-kaliberű klub közelébe kerülnie. Az elmúlt szezonban néhány szemet gyönyörködtető gólt szerzett a Vörösöknek, és néhány hollywoodi passzt is ad. A labdával való előrefutásáért is dicséretet kap, még akkor is, ha a futásai általában zsákutcákba vezetnek. Szerintem figyelemre méltó volt, hogy Szoboszlai a szezon végén kevesebbet játszott a Liverpoolban, mint korábban. Jürgen Klopp gyakran Curtis Jonest vagy Harvey Elliotot indította előtte. Szerintem Kloppnál leesett a tantusz, hogy Szoboszlai nem elég jó.”

Szoboszlai középszerű

Eamon Dunphy ezután hangot ad a bizonyosságának, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya aligha győzi majd meg Arne Slotot, a Liverpool új menedzserét. Annyit megenged, hogy Szoboszlai talán Premier League-szintű futballista, de legfeljebb egy középcsapatban lehet helye, nem a Liverpoolban. Ő ezzel csak annyit akar mondani – teszi hozzá –, hogy a magyar válogatottban nincsen semmi különleges, a játékosai mégis sorrendben a harmadik Eb-jükre készülhetnek, az írek pedig megint nyaralhatnak, holott cseppet sem gyengébbek Marco Rossi együttesénél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.