A holland meglepetéscsapatból igazolt a Fradi + videó

Philippe Rommens személyében egy 26 éves belga középpályást igazolt a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő Ferencváros. A legújabb játékos a holland első osztályából érkezett, ráadásul jól ismeri leendő vezetőedzőjét, Pascal Jansent.

2024. 07. 12. 6:43
Rommens leendő mezével. A belga a klub negyedik nyári igazolása. Fotó: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Philippe Rommens 1997. augusztus 20-án született az Antwerpen melletti Wommelgemben. Rommens az otthonától nem messze, a KFC Ranst együttesében ismerkedett meg a labdarúgással, majd az 1906-ban alapított Lierse SK-ban pallérozódott. Tehetsége korán megmutatkozott, amelyre nagyon gyorsan felfigyelt több klub is, köztük a 25-szörös holland bajnok PSV Eindhoven is. 2006-ban le is igazolta őt az eindhoveni klub, amelynek akadémiáján bő tíz évet töltött el – írta bejelentő cikkében a Fradi.hu.

Előny, hogy ismerik már egymást Pascal Jansennel

Rommens végigjárta a klub utánpótlását, de 2018-ban távozott a PSV-től. Előbb a holland másodosztályban szereplő TOP Oss játékosa lett, majd 2021-ben csatlakozott legutóbbi klubjához, a Go Ahead Eagles együtteséhez, ahol az évek során 94 tétmérkőzésen jutott szóhoz.

Philippe nagyszerű szezont zárt a holland élvonal meglepetéscsapatában. Az ő személyében egy nagy munkabírású, komplex középpályást igazoltunk. Biztos vagyok benne, hogy a középpályánkra olyan képességet és minőséget tud hozni, amit jól tudunk majd kamatoztatni a szezon során. Előny, hogy ismerik már egymást Pascal Jansennel, tudja, hogy mit vár el tőle az edző, aki pontosan tisztában van azzal, hogy mire képes a pályán. Bízunk benne, hogy hamar felveszi majd a csapat ritmusát, és gyorsan beilleszkedik

– nyilatkozta Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója.

 

Videón Rommens első nyilatkozata

A belga középpályás a bejelentését követően nyilatkozott is a FradiMédiának. A Fradi-játékosként adott első interjújában beszélt a döntése hátteréről és arról is, hogy a pálya melyik részén érzi magát a legjobban.

Rommens a ghánai Isaac Pappoe és az egyaránt brazil Raul Gustavo, illetve Kady Borges után a negyedik nyári érkezője a Ferencvárosnak. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.