Máris óriási pénzt hoz a Madridban kitört „Kylianmania”

A Real Madrid kedden, telt házas stadionban mutatta be hivatalosan legújabb szerzeményét, a francia világbajnok válogatott Kylian Mbappét. A spanyol fővárosban, illetve a klub hívei között azonnal kitört a „Kylianmania”, és már az első értékesítési nap végére egymillió euró értékben fogyott a játékos számával és nevével ellátott mez. Még a futballista édesapja is mélyen a zsebébe nyúlt.

2024. 07. 19. 13:20
Nem sokáig tartott ki a készlet Kylian Mbappé mezéből a madridi boltokban és az online térben sem. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kylian Mbappé érkezése hozta a papírformát Madridban. Nem a pályán, hanem a személye, illetve a meze iránti érdeklődés az, ami aligha lepte meg a klub illetékeseit: a frissen elkészült kilences, Mbappé feliratú mezekre azonnal lecsaptak az emberek, és pillanatok alatt elkapkodták a készletet. Az értékesítés egyébként elsősorban nem a hivatalos bolt(ok)ban zajlik, és nem is a bemutatás napjától, hanem online és már egy hete, így az első eladási adatok is kiderültek már. Ezek szerint a legelső értékesítési nap végén csaknem egymillió euró értékben adtak el a francia csatár mezéből, ez pedig a teljes eladás hetvenöt százaléka. 

Forrás: Realmadrid.es

Érdekesség, hogy Kylian Mbappé édesapja is bevásárolt, száznál is több mezt vett meg, 185 dollárt fizetve darabjáért. A család ettől persze nem megy tönkre, mert az eladásokból maga a játékos is részesedik. Az As információi szerint a futballista a legnagyobb engedményt a képi jogaival kapcsolatban tette, és úgy állapodott meg, hogy csak húsz és harminc százalék közötti részesedésre tarthat igényt az újonnan kötött és kötendő szerződéseiből, ugyanakkor a már meglévőknél megtarthatja a száz százalékot. 

És hogy ez az őrület miért papírforma? Amikor például David Beckham 2003-ban a Real Madridhoz szerződött, huszonnégy órával a bemutatását követően a nyolcezredik 23-as számmal díszített mez is elfogyott. A Manchester Unitedtől érkezett klasszis felsőjéhez 78 euróért (közel 21 ezer forint) juthattak hozzá a rajongók, az eladási rekord összesen 624 ezer euró bevételt jelentett. A Beckham-trikók négyszer voltak népszerűbbek, mint Ronaldo meze volt, amikoregy évvel korábban az Internazionalétól Madridba szerződött. 

Forrás: Us.shop.realmadrid.com

Visszatérve Mbappéhoz, a Real Madrid becsületére válik, hogy azért nem mindent a bevételt szem előtt tartva közelít meg. A Bernabeu-stadionba nyolcvanezren férnek be, ugyanakkor a világbajnok csatár érkezésének a bejelentésére félmillió jegyigénylés futott be, a klub mégsem kért ezekért pénzt – az más kérdés, hogy néhány perccel a kiosztás után több ezer jegyet azonnal pénzért kezdtek árusítani az online térben. Ennél is fontosabb, hogy a Real Madrid Kylian Mbappét nem viszi magával az észak-amerikai túrájára, holott vele nyilván nagyságrendekkel több bevételre tehetne szert, és teszi ezt azért, hogy a játékos egy hónapot pihenhessen, és megúszhassa a műtétet az Európa-bajnokságon elszenvedett orrtörése után.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.