Djokovics a gyerekei előtt provokálta a közönséget, aztán még ő sértődött meg

Noha láthatóan még óvatos a térdsérülése miatt, Novak Djokovics három szettben, 6:3, 6:4, 6:2-re legyőzte a dán Holger Runét és bejutott a legjobb nyolc közé Wimbledonban. Djokovics a könnyed siker dacára ismét maga ellen hergelte a közönség egy részét. Annál inkább érhetetlenül, hogy a két kisgyereke a helyszínen nézte meg a találkozót. Minden idők legjobbja a lánya kedvéért még hegedült is egyet, stílszerűen elhúzta Rune nótáját.

2024. 07. 08. 23:26
Novak Djokovics, Holger Rune, Wimbledon
Novak Djokovics, a kislánya, Tara kedvéért elhegedülte Holger Runét Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maga a mérkőzés szinte semmi izgalmat nem tartogatott, legfeljebb annyiban, hogy Djokovics a harmadik játszmában többször is ijesztően megcsúszott, sőt el is esett, de megúszta, nem sérült rá a műtött térdére, de így is simán, 6:3, 6:4, 6:2-re nyert Holger Rune ellen.

DJOKOVIC, Novak; RUNE, Holger, közönség, Wimbledon
Angol spárga. Ha ilyen kunsztokra képes, akkor rendben van Novak Djokovics térdeFotó: MTI/EPA/Tim Ireland

Lehet, hogy a közönség inkább Rune mellett állt, mégis érthetetlen volt, hogy Djokovics miért hergelte ismét a nézőket látványosan. Nem volt harsány fújolás, de ő tett róla, hogy legyen.

A mérkőzés utáni gyorsinterjúban Djokovics tovább élezte a feszültséget. Szándékosan elnyújtott ú-val kívánt jó éjszakát („Goooood night!”), így imitálva a fújolást angolul („boo”). Majd még ki is oktatatta a nézőket, hogy ilyen ellenséges légkörben még sohasem játszott a pályafutása során.

Mi szükség van erre? Tehetjük fel a kérdést kissé álnaívan. Tudjuk a választ: Djokovics gyakran, sajnos egyre gyakrabban merít erőt a közönség ellenszenvéből. Amit a Holger Rune elleni meccsen azonban ő maga provokált ki.

Arra sem volt tekintettel, hogy a felesége és a két kisgyereke a helyszínen nézte meg a találkozót. Így az a szép gesztus is mellékess csupán, hogy a hegedülni tanuló kislánya, Tara kedvéért Djokovics is elhúzta a maga szólamát a mérkőzés végén.

Pedig a szerb klasszis tündérien is tud viselkedni, miként azt az egyik esőszünetben rögzített felvétel mutatja, amikor a kislányával játszadozott.

Kettős személyiség? Ki tudja. Korábbi edzője, Boris Becker is beszélt már arról, hogy nem ismer még egy olyan teniszezőt, aki a pályán kívül annyira barátságosan viselkedik, mint Djokovics, a pályán viszon olyan mint egy gyilkos gép...

Djokovics a Rune elleni sikerrel egyértelműen bizonyította, hogy Wimbledonban is az esélyesek között kell vele számolni. Alex de Minaurt persze nem lehet lebecsülni, de kettejük csatájának a negyeddöntőben egyértelmű a második kiemelt szerb az esélyese.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.