Tényleg ennyit ér egy olimpia? Levágatta az ujját, hogy ott lehessen Párizsban

Matthew Dawson az ausztrál gyeplabdacsapat tagjaként azt a döntést hozta, hogy levágatja a túl lassan gyógyuló törött ujja felső ujjpercét, hogy ott lehessen a válogatottal a párizsi olimpián.

2024. 07. 19. 10:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tokióban olimpiai ezüstérmet nyert sportoló eltörte a jobb kezén a gyűrűsujját, ami veszélybe sodorta az ötkarikás játékokon való részvételét, mivel a sérülése csak lassan, jelen esetben túl lassan gyógyult. Azonban Dawson nem esett kétségbe, az orvosaival konzultálva arra a megoldásra jutott, hogy levágatja a legfelső ujjpercét az ujján, hogy biztosan elutazhasson a francia fővárosba – számolt be minderről az Origo. 

Matthew Dawson mindent alárendelt az olimpiai szereplésnek, még a saját ujját is Fotó: AFP

A 30 éves sportoló szerint nem egy elhamarkodott döntésről van szó az amputációt illetően. – Egy plasztikai sebésszel konzultáltam a döntésem kapcsán, és nemcsak a párizsi játéklehetőségem, hanem az azutáni életem is szóba került. A legjobb opció az volt számomra, hogy levágassam az ujjpercem… izgalmas változás lesz, úgy gondolom – mondta a játékos. 

Dawson azt is hozzátette, nem sok ideje volt dönteni, és csak azután hívta fel a feleségét, hogy elhatározta, belevág a műtétbe. Egyébként a gyeplabda kiválóságát mindig megtalálják az ilyen extrém helyzetek, hat évvel ezelőtt egy ütközést követően egy ütő majdnem kiverte az egyik szemét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.