A Szajna megint szennyezett lett, a kutyakomédia folytatódik az olimpián

Bíztunk benne, hogy amikor a párizsi olimpián hosszas huzavona után a triatlonosokat szerdán beengedték Szajna vizébe, és megrendezték a női, majd a férfiak kedden elhalasztott versenyét, vége lesz a kutyakomédiának a szennyezett folyóval. Sajnos nem ez a helyzet, a Szajna ma újra „tiltott terület” lett.

2024. 08. 04. 9:37
Ma nem lehet beleugrani a Szajna folyó vizébe
Ma nem lehet beleugrani a Szajna folyó vizébe Fotó: EPA/Ian McGregor Forrás: Ma nem lehet beleugrani a Szajna folyó vizébe
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napok esőzései miatt ismét romlott a Szajna vízminősége, így a párizsi olimpia szervezői törölték a triatlon vegyes váltók mai úszóedzését. A döntést szombaton késő este hozták meg a házigazdák, miután a mérések nem hozták a kívánt értékeket. A vegyes váltók versenyére a tervek szerint hétfőn kerül sor, de ez bennünket nem érint, mert a magyar csapat nem kvalifikálta magát.

Szajna
A Szajna folyóban a jövő héten is versenyeket rendeznének (Fotó: EPA/Iain McGregor)

Azt, hogy milyen a Szajna szennyezettsége, a férfiak versenyében kilencedik helyen zárt kanadai Tyler Mislawchuk esete is megmutatta, aki élő adásbban hányta el magát, de rajta kívül többen is rosszul lettek és panaszkodtak.  

 

A Szajna megkeseríti a versenyzők életét

 

Nyílt vízi úszóink aggódhatnak, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Fábián Bettina a jövő héten ugyancsak a Szajnában csobbanna.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.