Bombagólok Felcsúton, a Puskás Akadémia készülhet a Fiorentina ellen

A labdarúgó Konferencialiga selejtezőjének 3. fordulójában, a visszavágó mérkőzésen: Puskás Akadémia–Ararat (örmény) 3-3, a negyedik fordulóba 4-3-as összesítéssel a magyar együttes jutott, és az olasz Fiorentina csapatával meccselhet a főtáblára kerülésért.

2024. 08. 15. 23:04
NAGY Zsolt
Felcsút, 2024. augusztus 15. Az első hazai gólt szerzõ Nagy Zsolt, a Puskás játékosa a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezõkörében játszott Puskás Akadémia FC - Ararat-Armenia visszavágó mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2024. augusztus 15-én Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete a Puskás Akadémia idegenben 1-0-ra legyőzte az örményeket, a csütörtöki visszavágón pedig Nagy Zsolt már a 8. percben bevette az ellenfél kapuját, az ötös jobb oldali sarkáról bombázott a léc alá. Ám az első félidő második részében a vendégek átvették az irányítást, és a 40. percben 23 méteres szabadrúgásból egyenlítettek, a 44. percben pedig szöglet után egy ugyancsak remekül eltalált lövéssel megfordították az állást (1-2). A második félidőre lendületes hazai csapat jött ki, a 47. percben Nagy Zsolt a második gólját szerezte, ezúttal közelről lőtt be egy középre tett labdát.

NAGY Zsolt
Nagy Zsolt a Puskás Akadémia első gólját szerzi. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 2-2 már megfelelő eredmény volt Hornyák Zsolt együttesének, amely a 62. percben emberelőnybe is került. Szolnoki és az Ararat kenyai légiósa, Nondi küzdött egymással a labdáért nem éppen szabályos keretek között, a magyar játékos sárga lapot kapott, Nondi pedig pirosat, mert két könyökössel, jobbal és ballal is törlesztett. A 66. percben Puljic befejelte a labdát az Ararat kapujába, de videózás után visszavonták a gólt, mert ha centiken is múlt, lesen volt a horvát légiós. S ennek nagy jelentősége lett, mert a 85. percben az emberhátrányban levő vendégektől a kolumbiai Duarte harminc méterről lőtt a hazai kapuba, ez már az örmények harmadik bombagólja volt, 3-2-re vezettek vele, összesítésben pedig 3-3-ra álltak a felek. Ami hosszabbítást jelentett volna. Ám a 94. percben szabadrúgáshoz jutott a Puskás, és az ukrán Favorov 21 méterről belőtte a labdát, a 3-3-as döntetlen pedig azt jelentette, hogy a Puskás Akadémia 4-3-as összesítéssel megnyerte a párharcot, s készülhet a Fiorentina ellen.

 

A Paks ellenfele a Mlada Boleslav lesz 

A Paks ellenfele a Konferencialiga selejtezőjének jövő héten kezdődő negyedik fordulójában a cseh Mlada Boleslav lesz. A cseh együttes az izraeli Hapoel Beer-Sevával csapott össze a harmadik körben, s az első, hazai mérkőzésen elért 1-1-es döntetlen után a csütörtöki visszavágón 4-2-re nyert úgy, hogy a rivális a 74. perctől – amikor még 2-2 volt az állás – tíz emberrel küzdött egy kiállítás miatt. A rendes játékidő ráadásában még kétszer villant a piros lap, így az izraeliek nyolc játékossal fejezték be az összecsapást, amelynek a bulgáriai Lovecs adott otthont. A Paks kedden 2-2-es döntetlent ért el a montenegrói Mornar vendégeként, így 5-2-es összesítéssel jutott tovább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.