Pszichológus is segíti a magyar kapuban parádézó Magyari Aldát az olimpián

Az ötödik helyért játszhat a párizsi olimpián a magyar női vízilabda-válogatott, amelynek ellenfele a szombati helyosztón Olaszország lesz. A negyeddöntőben az Egyesült Államokkal szemben szoros meccsen alulmaradt együttes kapusát, Magyari Aldát még mindig nagyon bántja, hogy nem éremért küzdhetnek, segítséggel azonban úrrá tudott lenni a hátráltató tényezőkön.

2024. 08. 09. 8:02
MAGYARI Alda
Magyari Alda mindent megtesz azért, hogy a magyar válogatott elérje az ötödik helyet Párizsban. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar női pólócsapat az amerikaiak elleni kiesést követően helyosztóval folytatta szereplését a játékokon, csütörtökön hátrányból fordítva verte meg Görögországot. E találkozót követően beszélt az Egyesült Államok ellen több remek védést is bemutató Magyari Alda a meccsről, és arról is, miként lendült át a nehézségeken.

MAGYARI Alda
Magyari Alda szomorúan vette tudomásul az Egyesült Államok elleni vereséget (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

„Nem mehetünk úgy haza, hogy nem leszünk ötödikek”

– Nyilván nem volt könnyű az amerikai mérkőzés óta eltelt időszak, külső segítséggel azonban sikerült túllépni mindenen, ami ilyenkor hátráltatna. Az utóbbi időben a férfiválogatott pszichológusával, Goschi Gabriellával is dolgozom, és ő sok olyan technikát tanított nekem, amelyeknek köszönhetően többek között úgy tudtam védeni a negyeddöntőben, ahogy, és amelyekkel sikerült olyan állapotba hoznom magam, hogy a görögök ellen is segíteni tudjak a csapatnak – idézte Magyari Aldát a waterpolo.hu. –  Ez csakis arról szólt, hogy félreteszek mindent, és kiadok mindent magamból, amire az adott napon vagyok képes. Ez sikerült, bár a görögök elleni találkozó elején nagyon nem voltam boldog a négy bekapott góltól, de összeszedtük magunkat, sok segítséget kaptam a lányoktól, és így, a jó védekezésre is alapozva fordítani tudtunk. Ez megint nem volt könnyű, mert az amerikai meccs rengeteget kivett belőlem, még a bemelegítésnél is azt éreztem, alig bírom emelni a karjaimat, de a tanult technikákkal sikerült ezen is túllendülnöm. És ez fontos, mert nem mehetünk úgy haza, hogy nem leszünk ötödikek. 

Nagyon rossz, hogy ilyen teljesítménnyel nem tudunk éremért játszani, de ha már így alakult, akkor meg kell nyernünk az utolsó mérkőzést is. Azon is ki fogok adni magamból mindent, ami aznap bennem lesz, ha az öt védés, akkor az, ha csak annyi, hogy kiabálva hajtom a többieket, akkor az, a lényeg, hogy nyerjünk és legyünk ötödikek.

A magyar válogatott augusztus 10-én, szombaton 14.00-tól játszik az olaszokkal az ötödik helyért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.