Újabb cserék az utolsó meccs előtt, két poszton változtatott a női kézilabdázók kapitánya

Ötödik, utolsó olimpiai csoportmérkőzését vívja szombat reggel 9 órától a magyar női kézilabda-válogatott, amely Hollandia ellen már biztos továbbjutóként léphet pályára. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány két cserét hajtott végre a keretben a meccs előtt. A mérkőzésnek az a tétje, hogy győzelem esetén a mieink a jelenlegi harmadikról előreléphetnek a második helyre Franciaország mögé, vereséggel viszont akár a negyedik helyre is visszacsúszhatnak.

2024. 08. 03. 7:35
Golovin Vlagymir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya újabb cseréket hajtott végre a hollandok elleni csoportmeccs előtt. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női válogatott az első négy meccsén öt pontot szerzett, miután legyőzte Brazíliát és Spanyolországot, döntetlent ért el Angola ellen, valamint kikapott Franciaországtól.

olimpia 2024 párizs női kézilabda magyar válogatott franciaország
A magyar csapat már biztosan továbbjutott a negyeddöntőbe. Fotó: Csudai Sándor

 

Csere a kapuban, irányító helyett balátlövő a keretben

A szintén már továbbjutott, Magyarországot egy ponttal megelőző holland válogatott elleni csoportkörös zárást megelőzően a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir két játékost cserélt be: kapusposzton Janurik Kinga helyére Szemerey Zsófi, míg az irányító Debreczeni-Klivinyi Kinga helyett a balátlövő Kácsor Gréta került be a keretbe a nemzetközi szövetség honlapja szerint. Nem ez volt a tréner első változtatása, szerdán a beálló Bordás Réka helyett poszttársa, Pásztor Noémi csatlakozott a csapathoz.

Debreczeni-Klivinyi Kinga nem játszhat Hollandia ellen. Fotó: Csudai Sándor

 

Így teljesített eddig az ellenfél

Hollandia négy játéknap alatt hat pontot szerzett, csupán a franciáktól kapott ki négy góllal a csoportkör második játéknapján. Ezt leszámítva magabiztos teljesítményt nyújtott, először Angolát győzte le, majd a Franciaország elleni vereség után a spanyol, majd a brazil együttest is öt-öt góllal verte meg.

 

A Fradi jobbszélsője a magyarok ellen

A csapatot alkotó játékosok nagy része az európai élvonalhoz tartozó klubokban kézilabdázik, a kapuban Rinka Duijndam éppen most hagyja el Győrt, míg az olimpia után a magyar élcsapatba érkezik a BL-ezüstérmes Kelly Dulfer, ahogy több az elmúlt években az Odense csapatát erősítő játékos is, mint például Dione Housheer vagy Bo van Wetering. Hollandia első számú kapusa Yara ten Holte, aki 16 védést bemutatva 40 százalékos hatékonysággal védett az ezt megelőző fordulóban Brazília ellen, de természetesen ott van a keretben a Ferencváros jobbszélsője, Angela Malestein is – írta meg a Magyar Kézilabda-szövetség honlapja.

A B-csoport állása: 1. Franciaország 8 pont, 2. Hollandia 6, 3. Magyarország 5, 4. Angola 3, 5. Brazília 2, 6. Spanyolország 0.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.