Becsapottnak érezték magukat a Fradi-szurkolók, Kubatov Gábor is beszólt a csapatnak

A magyar bajnok Ferencváros a bosnyák Borac Banja Luka együttesét fogadta csütörtök este a labdarúgó Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó fordulójának első felvonásán. Meccs végül gól nélküli döntetlennel zárult, a csapatot végig buzdító Fradi-tábor harsány füttyszóval jelezte, igencsak elégedetlen a játékkal. Mindkét vezetőedző kijelentette, még semmi nem dőlt el, ám az biztos, hogy nagyon kemény visszavágó vár egy hét múlva a zöld-fehérekre.

2024. 08. 23. 5:05
AFradi-tábor kifütyülte a csapatát Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros játékosai csalódást okoztak a szurkolóknak, és mint kiderült, saját maguknak is az Európa-liga play-off körében az első meccsen. Az ellenfél a bosnyák bajnok, a Borac Banja Luka volt, amely gól nélküli döntetlent ért el a Groupama Arénában. A szurkolók a hajrában ki is fütyülték a Fradit – csak úgy zengett a k…rva gyenge jelzős szerkezet a játékot látva –, amelynek most a jövő héten idegenben kell majd kirukkolnia bravúros teljesítménnyel azért, hogy az ősszel a második számú európai sorozat csoportkörében szerepelhessen. Pedig fogadkozásokban ezúttal sem volt hiány.

Pesics sem tudta gólra váltani azt a kevés lehetőségét. Fotó: Csudai Sándor

A Fradi játékában az volt a legszomorúbb, hogy elképzelése sem volt a játékosoknak, vajon mit is akarnak játszani, ráadásul a tanácstalanság elképesztő lassúsággal párosult. Az egész találkozót jól mutatta az a jelenet a hosszabbításban, amikor az ellenfél kapujától addig passzolgatták ki a Fradi játékosai, hogy a végállomás Dibusz Dénes volt. Sajnos – bármennyire fáj is ezt tudomásul venni – a lefújást követően a nézőtéren nagyon egyetértettek azzal a sommás véleménnyel, hogyha ezt a meccset reggelig játsszák, a Fradi akkor sem fog az ellenfél hálójába betalálni.

A találkozót követően Kubatov Gábor, az FTC elnöke Facebook-oldalán írta le véleményét. „Egy gyenge döntetlen. Köszönjük a futballt szerető szurkolóink türelmét” – írta Kubatov Gábor. A mérkőzést a helyszínen megtekintő 13 ezer szurkoló, illetve a képernyő előtt ülők sem tudnak vitatkozni a klubelnök véleményével.

A Ferencváros vezetőedzője, Pascal Jansen elismerte, hogy jogos volt a közönség ilyen reakciója, sőt hozzátette, ő maga sem érti, mi történt a csapatával.

– Teljesen megértem, hogy a szurkolóink csalódottak voltak, hiszen az elvárásaik nagyobbak annál, mint amit ma mutattunk nekik. Helyzeteket, gólokat vártak tőlünk, úgy, ahogy a szezon eddigi mérkőzésein, viszont ezt ma nem tudtuk megadni nekik. Bár tudtuk, hogy kemény összecsapás vár ránk, nagyon lassan játszottunk, képtelenek voltunk arra, hogy a szükséges hőfokú tempót diktáljuk. Kevés volt a labda nélküli mozgás, statikus volt a játékunk, nem tagadom, engem is meglepett a pályán mutatott teljesítmény. Csalódást okoztunk, amit csak azzal tehetünk jóvá, ha a jövő héten bebiztosítjuk az Európa Liga főtábláján való szereplést – fogalmazott igencsak önkritikusan a Fradi vezetőedzője.

Pascal Jansen szerint joggal csalódottak a szurkolók. Fotó: Csudai Sándor

Még szerencse, hogy a Borac trénere, Mladen Zizovic udvarias ember, aki tudja, mit kell nyilatkoznia egy ilyen mérkőzést követően. Azt persze egy pillanatra sem tagadta, hogy egyértelmű sikerként könyvelte el a gól nélküli döntetlent a Groupama Arénában.

Már a meccs előtti nap is említettem a sajtótájékoztatón, hogy gyakran tudnak meglepetést okozni a kis csapatok. Ahogy azt korábban is mondtam, és ezt az első találkozó ismeretében is fenntartom, természetesen az FTC  továbbra is favoritja ennek a párharcnak, de azt hiszem, most mindeni láthatta, hogy mi is tudunk keményen küzdeni. Nem volt sok lehetőségünk a találkozó folyamán, talán csak kettő-három, ám sajnos nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. A visszavágón fog eldőlni a párharc, és mi mindent meg fogunk tenni, hogy hazai pályán is megmutassuk, mit tudunk – értékelte Jansennél sokkal boldogabban a Borac szakvezetője.

Ugyanakkor jó figyelmeztető a zöld-fehéreknek, hogy hazai meccsen nagyon ritkán veszített a Borac a nemzetközi kupákban. Erre mindössze kétszer volt példa: a 2022/23-as Konferencialiga-selejtezőben az Austria Wien nyert Banja Lukában 2–1-re, valamint az idei Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a görög PAOK győzött 1–0-ra. Jó lenne, ha ebben az esetben is bebizonyosodna, hogy három a magyar igazság, azaz a harmadik vereségüket a Fraditól szenvednék el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.