Ilyennek látta Szoboszlai eddigi teljesítményét az edzője

Az idény legnagyobb rangadójára készül a Liverpool, vasárnap, a Premier League 3. fordulójának zárómérkőzésén a Manchester Uniteddel meccselnek Szoboszlai Dominikék az Old Traffordon. A Liverpool vezetőedzője, Arne Slot a pénteken, az átigazolási időszak utolsó napján tartott sajtótájékoztatóján többek között az eddigi érkezőkről beszélt, de a magyar középpályást is megemlítette.

2024. 08. 30. 13:27
SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominikre eddig mindkét bajnokin számított Arne Slot Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sir Alex Ferguson 2013-as távozása óta ugyan nem ragyog régi fényében a Manchester United, de amikor az ősi rivális Liverpoollal néznek szembe a Premier League-ben, az mindig emlékezetes pillanat, mert a rekordbajnok Vörös Ördögök a náluk eggyel kevesebb, 19 bajnoki címet birtokló Vörösökkel találkoznak. Jürgen Klopp vezetésével feledhetetlen sikereket értek el a liverpooliak az Old Traffordon, most Arne Slot vezetésével próbálhatják meg ugyanezt.

Slot derbire készül a Liverpoollal
Slot derbire készül a Liverpoollal Fotó: EPA/Adam Vaughan

Irány az Old Trafford!

A holland vezetőedző a nyáron már egyszer megtapasztalta, milyen az MU ellen játszani, augusztus elején 3-0-ra nyerte meg a csapata az amerikai túra keretén belül megrendezett felkészülési mérkőzést, a mostani találkozó viszont más tészta.

– Amikor az Egyesült Államokban összecsaptunk velük, akkor is nyolcvanezer szurkoló volt a lelátókon, de most nagyon más lesz a hangulat. Nem számítok arra, hogy a fél stadion nekünk fog drukkolni. Abból a szempontból is más lesz ez a meccs, hogy a kezdőcsapatok nagyon eltérnek majd az akkoritól – mutatott rá Arne Slot. – Néhányan meséltek nekem ezekről a derbikről, de ha valaki a Liverpoolnál dolgozik, egyébként is tudja, mennyire fontos a United elleni mérkőzés. Olyan, mint Hollandiában az Ajax–Feyenoord rangadó.

Egyelőre Chiesa nélkül

A 45 éves tréner azt természetesen nem árulta el, milyen kezdőcsapatot küld majd a pályára vasárnap 17 órakor, azt viszont igen, hogy 

a csütörtökön bemutatott igazolás, Federico Chiesa vélhetően nem kap szerepet a meccsen.

– Odafigyelünk rá, mert mostanában nem edzett túl sokat. De a stábunk ért ehhez, kitalálja majd, hogyan készítse őt fel, és a közeljövőben megmutathatja, mire képes – mondta Slot, aki arról is beszélt, aggodalomra ad-e okot az, hogy Chiesa sokszor nem volt bevethető állapotban a Juventusnál eltöltött ideje alatt. – Egyszer elszakadt a keresztszalagja, de a többi nem volt annyira súlyos sérülés. Egyébként pedig nem  az egyetlen szélsőnk, szóval ha ilyen-olyan oknál fogva néha nem játszhat, vannak még olyan futballistáink, akik közül válogathatunk. Nem is kevés.

Szoboszlai vs. Elliott

A Liverpool az Európa-bajnok olasz játékos mellett csak a Valencia grúz kapusát, Giorgi Mamardasvilit szerezte meg, de ő csak jövőre csatlakozik a kerethez. Slot nem számít arra, hogy az átigazolási időszak utolsó napján, azaz ma lennének további érkezők, de ha lehetőség nyílik rá, lecsaphatnak még valakire.

Slot látszólag korábban sem aggódott amiatt, hogy a Liverpool sokáig nem igazolt egy játékost sem, mindig azt hangoztatta, hogy elégedett a keretével. Így is vannak, akik csak a kispadot koptatják. Ilyen például Harvey Elliott is, aki eddig mindössze hét percet játszott – ennek pedig leginkább Szoboszlai Dominik az oka, aki azon kevés vörös egyike, aki mindkét bajnoki mérkőzést végigjátszotta az új évadban.

– Sok posztriválisa van, éppen azért igazoltunk csak egy játékost a nyáron, mert van annyi futballistánk, hogy egymással kell versenyezniük a kezdőcsapatba kerülésért. Harvey lehetőséget kap majd, de neki is vannak vetélytársai. Ott van Szoboszlai Dominik, aki eddig nagyszerűen teljesített. Kész luxus, hogy közülük válaszhatunk – fogalmazott a Liverpool vezetőedzője

Premier League, 3. forduló

szombat:
Arsenal–Brighton 13.30 (tv: Spíler 1)
Brentford–Southampton 16.00
Everton–Bournemouth 16.00 (tv: Match 4)
Ipswich Town–Fulham 16.00
Leicester City–Aston Villa 16.00 (tv: Spíler 1)
Nottingham Forest–Wolverhampton Wanderers 16.00
West Ham United–Manchester City 18.30 (tv: Spíler 1)

vasárnap:
Chelsea–Crystal Palace 14.30 (tv: Match 4)
Newcastle United–Tottenham Hotspur 14.30
Manchester United–Liverpool 17.00 (tv: Spíler 1)

Az állás:
1. Manchester City         2  6-1  6 pont
2. Brighton                2  5-1  6
3. Arsenal                 2  4-0  6
   Liverpool               2  4-0  6
5. Tottenham Hotspur       2  5-1  4
6. Newcastle United        2  2-1  4
   Nottingham Forest       2  2-1  4
8. Chelsea                 2  6-4  3
9. West Ham United         2  3-2  3
10. Fulham                  2  2-2  3
   Manchetser United       2  2-2  3
12. Aston Villa             2  2-3  3
   Brentford               2  2-3  3
14. Bournemouth             2  2-2  2
15. Leicester City          2  2-3  1
16. Southampton             2  0-2  0
17. Crystal Palace          2  1-4  0
18. Ipswich Town            2  1-6  0
19. Wolverhampton Wanderers 2  2-8  0
20. Everton                 2  0-7  0

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.