Messi a zokogása után két hónapot várt, de ma éjjel lezárja ezt az időszakot

Éppen két hónapos kihagyás után ma éjjel újra pályára léphet Lionel Messi. Az Inter Miami argentin klasszisa az észak-amerikai profi ligában (MLS) a Philadelphia Union, vagyis Gazdag Dániel csapata ellen térhet vissza. A Miami Messi nélkül is remekül szerepel, de a szurkolók már nagyon várják, hogy a csapat legnagyobb csillaga is beszálljon a játékba.

2024. 09. 14. 11:49
Lionel Messi és Luis Suárez MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich
Lionel Messi és Luis Suárez Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lionel Messi legutóbb július 14-én játszott az Egyesült Államokban rendezett Copa América döntőjében, amit Argentína a hosszabbításban 1-0-ra megnyert Kolumbia ellen, éppen Miamiban, de Messit a 66. percben le kellett cserélni, akkor szenvedett bokasérülést. Messi könnyek között hagyta el a pályát, és zokogott a lelátón. Azóta sem lépett pályára, és a világbajnok argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a szeptemberi vb-selejtezőkön sem számíthatott rá. (Az argentinok hazai pályán Chilét 3-0-ra legyőzték, de Kolumbiától idegenben 2-1-re kikaptak.)

Lione Messi és Luis Suárez feleségeik társaságában Fotó: Intstagram/ Forrás: Intstagram/luissuarez9
Forrás: Intstagram/luissuarez9

Messi kiélvezte a kényszerpihenőjét, az Instagram-oldalán több fotót is megosztott arról, hogy a családjával pihen. Mi több, az Inter Miami másik klasszisa, Luis Suárez is megosztott fotókat a nyaralásáról, és az egyik fotó nagyon népszerű lett a közösségi médiában, mert ezen azt láthattuk, hogy Messi és Suárez feleségeik társaságában együtt tartózkodnak egy jachton.

Lionel Messi felépült a sérüléséből

A nyárnak azonban már vége, és úgy néz ki, hogy Lionel Messi ma újra pályára léphet, mégpedig az MLS-ben történetesen a Philadelphia Union, azaz Gazdag Dániel csapata ellen a floridai Fort Lauderdale-ben található Chase Stadionban, ez a Miami hazai pályája.

Gerardo „Tata” Martino, az Inter Miami vezetőedzője elmondta, hogy Messi már jól van, felépült a sérüléséből és edzésbe állt, így számít a játékára a Philadelphia ellen. Ugyan szerdán nem tudott tréningezni, mert torokfájással bajlódott, de ez csak egy napig tartott. Mondani sem kell, az Inter Miami csapata és a szurkolói nagyon várják Lionel Messi visszatérését.

Messi
Messi visszatér Fotó: X/Inter Miami

Az MLS-ben az Inter Miami remekül teljesít, vezeti a Keleti főcsoportot. A Philadelphia csak a 11. helyen áll az alapszakaszban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.