Szoboszlai Dominik lehet a Bayern húzásának nagy nyertese

A Bayern München elcsábította az RB Leipzig vezetőedzőjét, ezzel azonban jól járhat Szoboszlai Dominik, aki a januári érkezése óta sérülés miatt még egy percet sem futballozott a lipcsei csapatban. A klub legfőbb edzőjelöltje nem titkolja, hogy nagy rajongója a magyar válogatott középpályásának.

2021. 04. 27. 14:45
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik felépült, már nem egyedül készül Fotó: motivio/Boris Streubel Forrás: dierotenbullen.com/motivio/Boris Streubel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a Bayern München hivatalosan bejelentette, hogy a nyáron Julian Nagelsmann váltja a csapat kispadján a szerződése felbontását kérő Hans-Dieter Flicket. Sajtóhírek szerint már az RB Leipzig is megtalálhatta az új edzőjét, aki nem más, mint Jesse Marsch, aki a Salzburgban edzője volt, és kiváló kapcsolatot ápoltak.

– Nagyon örülök, hogy edzőként elképesztően tehetséges játékosokhoz volt szerencsém, és közülük nagyon sokkal remek kapcsolatot alakítottam ki. De úgy érzem, hogy a kapcsolatom Dominikkel volt a legszorosabb – jelentette ki februárban a Red Bull sajtótúráján az amerikai edző, aki akkor még nem sejthette, hogy jó eséllyel hamarosan újra együtt dolgozhat a magyar válogatott középpályásával, csak ezúttal már Lipcsében.

– Rengeteget beszélgettünk, néztük együtt a videókat, négyszemközt vitattuk meg, hogyan tudna fejlődni, mi lehet a következő lépés – tette hozzá Jesse Marsch. – A személyisége mindig erőt sugárzott, de azért nagyon fiatalon nagyon nagy teher került rá, hiszen már tizenhét-tizennyolc évesen tudta magáról, ő a magyar futball reménysége. Az én feladatom az volt, hogy türelmes legyek vele, miközben mindig új kihívásokat támasztok elé, talán többet is, mint más játékosoknak. Meg kellett értenie, hogy mit jelent ez a felelősség. Szerintem abban a tizennyolc hónapban, amit együtt dolgozhattunk, férfivá érett. És amikor láttam őt a nemzeti csapatban, én is a magyar válogatott szurkolójává váltam, mert én nagyon hiszek Dominikben.

Szoboszlai 62 tétmeccsen 21 gólt és 29 gólpasszt ért el Jesse Marsch irányítása alatt a Salzburg színeiben, az amerikai edzőnél mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, s osztrák bajnoki, valamint kupaaranyat ünnepeltek együtt tavaly. Kiindulva a közös múltjukból, a magyar válogatott húszéves kulcsemberének mindenképpen jól jöhet, ha valóban Marsch lesz az RB Leipzig új vezetőedzője a következő idénytől, hiszen ő már tudja mire képes, és nem az alapján fogja megítélni Szoboszlait, hogy a Lipcsébe érkezése óta még egy percet sem futballozott az elhúzódó sérülése miatt.

Marsch kinevezése nemcsak azért lenne kézenfekvő a Leipzignél, mert kvázi házon belülről érkezne, az azonos franchise-hoz tartozó Salzburgból, hanem azért is, mert korábban dolgozott már Lipcsében. A 2018–2019-es idényben Ralf Rangnick vezetőedző segítője volt az akkor Bundesliga-bronzérmes csapatnál, s ezt követően kapta meg a Salzburg kispadját. Tehát a német csapat másik két magyar válogatottjának, Gulácsi Péternek és Willi Orbánnak sem kellene bemutatkoznia neki.

Az amerikai edző a Salzburg sajtótájékoztatóján nem akart reagálni a Lipcsébe való távozásáról szóló pletykákra, de ezt nem is tehette meg, hiszen jövő nyárig szerződés köti az osztrák klubhoz. Korábban ugyanakkor a következőt mondta a témában: – Ha egyszer megkapnám a lehetőséget, hogy az RB Leipzig edzője legyek, az nagyszerű lenne.

Benne van a pakliban, hogy hamarosan eljöhet ez a nap, de azért nem árt megjegyezni, más nevek is szerepelnek a lipcsei kalapban, úgymint Oliver Glasner (Wolfsburg) és Roger Schmidt (PSV Eindhoven). Az viszont nem kérdés, hogy Szoboszlai kivel járna a legjobban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.