Marketingbetyárok

A hoppon maradt termékbemutatós „vállalkozók” nyomban átnyergeltek a gyógyászat területére.

2020. 08. 18. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta a termékbemutatóknak nevezett vásárlóhülyítésről lehullott a lepel, a hoppon maradt „vállalkozók” nyomban átnyergeltek a gyógyászat területére. Attól kezdve hirtelen megnőtt a „szűrővizsgálatok”, „egészségnapok” száma. E humanista események arra hívták fel a figyelmet, hogy a magyar ember állapota kétségbeejtő, felépülésére kizárólag akkor van remény, ha nyomban megvásárolja a rendezőknél éppen kapható gyógyászati csodaszerkezetet. Az ijedt „beteg” (többnyire egyedülálló nyugdíjas) rendszerint horogra is akad, megveszi a „csak itt és csak most” cuccot. Ami persze fölösleges, ráadásul másutt fél áron is beszerezhető bóvli, ám utóbb visszakozni az eladó legnagyobb sajnálatára nem lehet. (Sima modorú marketingbetyárokat képzeljünk el a „humanista” oldalon, olyanokat, akiknek emberismereténél csak az aljasságuk nagyobb. Igazi arcukat akkor mutatják meg, amikor kiderül, a kuncsaft nem szeretne vásárolni. Ilyenkor nyomban megváltozik a hangnem. Előfordult, hogy az addig „kedves vendéget” kitessékelték a helyiségből.)

Az egész onnan jutott az eszembe, hogy olvasom, a Kúria minap elutasította a mintegy 400 ezer forintra büntetett budapesti Natura Protekt Kft. felülvizsgálati kérelmét. Nevezettek ugyanezt a trükköt alkalmazták, a maguk rendezte „egészségügyi állapotfelméréseken” súlyos „betegségeket” állapítottak meg a pácienseken. (Egy vérnyomásmérőnek mondott kütyüvel mutatták ki a lesújtó „leleteredményeket”.) Mindjárt ezután előálltak a „gyógyszerrel” is, egy szenzációsnak mondott étrendkiegészítőt ajánlottak a pánikba esett „betegek” figyelmébe, potom százezerért.

Én a szervezőkkel etettem volna fel a készletet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.