idezojelek

Viszolyog, émelyeg

Nem érzi jól magát Gréczy Zsolt. „Viszolygok, émelygek” – írja közösségi oldalán a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Nem érzi jól magát Gréczy Zsolt. „Viszolygok, émelygek” – írja közösségi oldalán a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője, s meg is magyarázza, miért: „500 liter misebort küld az Orbán-kormány Ukrajna megsegítésére. Lesz mivel megáldani a harcba indulókat, mielőtt tömegsírba kerülnek.”

Olvasgatva a hozzászólásokat, jobban jött volna ki a nagytermészetű ember, ha nem osztja meg állapotát a publikummal. (Amúgy sem túl jók a markos politikus szimpátiagörbéi, amióta önnön vesszejével mutatott be fényképes kunsztokat a világháló közösségi oldalán.) „A borral áldozunk, nem áldunk, áldani szenteltvízzel szoktunk – tájékoztat egy kommentelő. – Te is Fletó mellett ülhettél a hittanon.” Egy másik hozzászóló javaslattal áll elő: „Figyu, te egykezi munkás! Máskor kérdezd meg előbb a naponta bérmálkozó főnöködet, Miferink teológiában is király.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért olvassuk el a kificamított alaphírt eredetiben is: „A liturgikus célra használható, jó minőségű bort az Egri és a Veszprémi Főegyházmegye, valamint a Pannonhalmi Főapátság ajánlotta fel, a Magyar Katolikus Karitász gyűjtötte össze, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szállítja Lengyelországba, ahonnan a lengyel karitász jóvoltából jut el az ukrán templomokba.” (Vagyis nem „az Orbán-kormány küldi”…) Egyház az egyháznak, magyar–lengyel–ukrán útvonalon. Mert ahol nem lőnek, ott folyamatosan miséznek, megtartják a szent liturgiá­kat. A bor pedig kelléke a szertartásoknak. Mit is adhatnának a magyar egyházmegyék? Hiány van belőle, hát misebort adnak. Meg hitet, szeretetet, kitartást… A világi magyarok meg menekültek százezreit fogadják, karjukat nyújtják…

Gréczy? Gréczy émelyeg.

Borítókép: MTI/Soós Lajos

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.