időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Viszolyog, émelyeg

Pilhál György
2022.06.01. 05:59
Viszolyog, émelyeg

Nem érzi jól magát Gréczy Zsolt. „Viszolygok, émelygek” – írja közösségi oldalán a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője, s meg is magyarázza, miért: „500 liter misebort küld az Orbán-kormány Ukrajna megsegítésére. Lesz mivel megáldani a harcba indulókat, mielőtt tömegsírba kerülnek.”

Olvasgatva a hozzászólásokat, jobban jött volna ki a nagytermészetű ember, ha nem osztja meg állapotát a publikummal. (Amúgy sem túl jók a markos politikus szimpátiagörbéi, amióta önnön vesszejével mutatott be fényképes kunsztokat a világháló közösségi oldalán.) „A borral áldozunk, nem áldunk, áldani szenteltvízzel szoktunk – tájékoztat egy kommentelő. – Te is Fletó mellett ülhettél a hittanon.” Egy másik hozzászóló javaslattal áll elő: „Figyu, te egykezi munkás! Máskor kérdezd meg előbb a naponta bérmálkozó főnöködet, Miferink teológiában is király.”

5+2 botrányos baloldali politikus a Parlamentben

A baloldal több olyan politikust is bejuttatott a frissen megalakuló Országgyűlésbe, akik a választók bizalmát láthatóan nem élvezik, s valójában koloncként lógnak a magyar közéleten.

Azért olvassuk el a kificamított alaphírt eredetiben is: „A liturgikus célra használható, jó minőségű bort az Egri és a Veszprémi Főegyházmegye, valamint a Pannonhalmi Főapátság ajánlotta fel, a Magyar Katolikus Karitász gyűjtötte össze, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szállítja Lengyelországba, ahonnan a lengyel karitász jóvoltából jut el az ukrán templomokba.” (Vagyis nem „az Orbán-kormány küldi”…) Egyház az egyháznak, magyar–lengyel–ukrán útvonalon. Mert ahol nem lőnek, ott folyamatosan miséznek, megtartják a szent liturgiá­kat. A bor pedig kelléke a szertartásoknak. Mit is adhatnának a magyar egyházmegyék? Hiány van belőle, hát misebort adnak. Meg hitet, szeretetet, kitartást… A világi magyarok meg menekültek százezreit fogadják, karjukat nyújtják…

Gréczy? Gréczy émelyeg.

Borítókép: MTI/Soós Lajos

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.